Lakićević: Neopravdano nam skidaju glave nakon dva susreta

Čelik gostuje kod Mladosti

Lakićević: Neopravdano nam skidaju glave nakon dva susreta

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon dva kola u Premijer ligi na svom kontu imaju dva osvojena boda. Iako su mnogi očekivali dvije pobjede na domaćem terenu, ipak su Borac i Olimpic pokazali da će se i ove sezone boriti za sami vrh tabele.

Trener Zeničana Vlado Jagodić već na početku prvenstva ima mnogo problema sa povrijeđenim i rovitim igračima prije svega Lakičevićem, Baraćem, Horićem, te Ribićem kojem je noga u langeti i mogao bi propustiti veliki broj utakmica u ovoj polusezoni.

Izostanak pojedinih igrača se osjetio u utakmicama protiv Borca i Olimpica, a ponajviše na lijevoj strani, gdje je Slobodana Lakićevića mijenjao junior Dženan Bureković. Iako je mladi igrač odigrao solidno, ipak je 25-godišnji Lakičević je mnogo iskusniji i uigraniji sa ekipom na lijevoj strani.

Dobra vijest za ekipu Čelika je što će naredno kolo u Bijeljini protiv Mladosti vjerovatno u sastavu biti i pomenuti Lakićević koji će zauzeti mjesto u posljednjoj liniji crno-crvenih.

O narednoj utakmici, te rezultatima Čelika u otvaranju prvenstva potencijalni reprezentativac Crne Gore kazao je nešto više za SportSport.ba.

"Nema ništa gore za igrača nego gledati utakmicu sa tribina, nakon što sam se povrijedio na Zlatiboru, sa tribina sam bodrio igrače i vjerujte nije bilo nimalo ugodno sve to samo posmatrati i gledati, a vi sjedite i ne možete pomoći ekipi. Zaželio sam se utakmica i ovih dana sam trenirao normalno sa ekipom tako da ću vjerovatno biti u konkurenciji za naredno kolo", nada se lijevi bočni Zeničana.

Dva "kiksa" protiv Borca i Olimpica ekipa s Bilinog polja će pokušati nadoknaditi pobjedom protiv Mladosti.

"Nismo ostvarili planirano da sezonu otvorimo sa dvije pobjede, ali stvarno smo igrali protiv jakih ekipa koje će se boriti za vrh u ovoj sezoni. Nije smak svijeta što nismo pobjedili jer eventualnom pobjedom protiv Mladosti ispravili bi rezultate iz prva dva kola. Moram istaći da sigurno ne možemo pobijediti Mladost, ako ne budemo na visokom niovu. Oni su jedna čvrsta ekipa koja igra utakmice sa malo golova i dosta su agresivni u polju. Očekujem jednu tvrdu utakmicu i našu pobjedu jer sam siguran da je kvalitet na našoj strani", kaže Lakićević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dežurni "pljuvači" su već nakon dva kiksa otpisali Čelik iz borbe za Evropu.

"Stvarno ne bi komentarisao mišljenja javnosti i publike, svako ima pravo na svoje mišljenje. Ja mislim da smo mi igrama u prošlom prvenstvu zaslužili makar malo više poštovanja i povjerenja. Sjetimo se da smo prvi dio prošle sezone završili na 10. mjestu, da bi u drugom dijelu sezone bili najbolja ekipa i sezonu završili među četiri ekipe u prvenstvu. Puno utakmica je još u igri, prvenstvo je tek krenulo, a siguran sam da imamo ekipu za vrh Premijer lige, to ćemo pokazati u narednim utakmicama i začepiti usta mnogima koji nas neopravdano kritikuju i skidaju nam glave na osnovu jedne utakmice", završio je razgovor za SportSport.ba Slobodan Lakićević.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti