Lazarević: Od samog starta moramo biti oprezni

Zvijezda 09 gostuje u Banjaluci

Lazarević: Od samog starta moramo biti oprezni

Zvijezda 09 u sklopu 11. kola Prve lige Republike Srpske gostovat će u Banjaluci, gdje će odmjeriti snage sa Željezničarom. 

Tim iz Etno sela Stanišići je lider prvoligaškog karavana sa četiri boda više u odnosu na pratioce i priželjkuje da nakon ovog susreta zadrži isto bodovno odstojanje. Šef stručnog štaba Mile Lazarević vjeruje da njegov tim može do pobjede u ovom susretu, ali ističe da je ekipa Željezničara veoma nezgodan protivnik.

"Domaći tim je spoj mladosti i iskustva, a kao domaći su veoma nezgodni i do sada su već nekoliko puta pomrsili konce ekipama iz gornjeg dijela tabele. Imaju nekoliko odličnih pojedinaca koji mogu jednim potezom da riješe utakmicu, zbog čega moramo od prvog minuta da igramo maksimalno oprezno i pokušamo nametnuti svoju igru. Kao i u gotovo svim utakmicama od početka sezone imamo probleme sa povredama zbog čega u timu neće biti Selmira Mahmutovića i Stefana Tripkovića, a još uvijek su neizvjesni Delimir Bajić i Dragiša Stanić. Bez obzira na to naš cilj je jasan i to su tri boda sa kojima bismo zadržali prednost u odnosu na pratioce. U narednih sedam dana odigraćemo tri utakmice i prevaliti više od hiljadu kilometara u autobusu, pa se nadam da se igrači neće istrošiti i da ćemo ovaj težak ciklus završiti na najbolji mogući način", rekao je Lazarević, prenosi klupska stranica. 

U dosadašnjih deset utakmica Zvijezda 09 je primila samo tri pogotka, a odbrana tima iz Etno sela Stanići je najbolja u ligi. Štoper Nikola Mazić očekuje da mreža njegovog tima ostane netaknuta protiv Željezničara.

"Susret protiv Željezničara igramo na stadionu Krupe koji ima podlogu sa vještačkom travom, što može biti mali problem za nas. Nadam se da ćemo se brzo adaptirati na teren, te da ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu. Primili smo samo tri pogotka, a ključ dobre odbrane leži u disciplinovanoj igri. Nadam se da ćemo i protiv Željezničara odigrati na nivou iz prethodnih utakmica i da nećemo primiti gol, kao i da će naši napadači zatresti mrežu protivnika", istakao je Mazić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Predsjednik Zvijezde 09 Boris Stanišić ističe da su svi pokušaji destabilizacije njegovog kluba uzaludni i da Zvijezda 09 stoji na čvrstim temeljima koji su strpljivo postavljani nekoliko posljednjih godina.

"Stručni štab i igrači imaju punu podršku uprave i svi novinski tekstovi koji su se pojavili ovih dana o promjenama na klupi i narušenim odnosima unutar kluba su netačni. To su sve pokušaji pojedinaca koji ne žele jaku i stabilnu Zvijezdu 09, ali sam siguran da će to sve ostati samo na pokušaju. Mi imamo jasan cilj, a to je plasman u Premijer ligu BiH i apsolutno smo posvećeni tome. Već imamo infrastrukturu na nivou premijerligaških klubova, a naši omladinci već igraju u najjačem rangu bh. fudbala. U klubu radimo domaćinski i želimo da u narednih nekoliko sezona Zvijezda 09 bude klub koji će svi prepoznavati na fudbalskoj mapi BiH", rekao je Stanišić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi