Lazarević: Protiv Glasinca u kombinovanom sastavu

Trener Zvijezde 09

Lazarević: Protiv Glasinca u kombinovanom sastavu

Fudbaleri Zvijezde 09 nisu imali puno vremena za odmor nakon utakmice u Janji, jer ih očekuje utakmica 1/16 finala Kupa RS protiv Glasinca, u kojoj će kombinovani sastav tima iz Etno sela Stanišići pokušati da izbori prolaz. 

Šef stručnog štaba Mile Lazarević ističe da će priliku na ovom susretu dobiti igrači koji imaju manju minutažu u prvenstvu, ali da očekuje da pokažu da se na njih može ozbiljno računati u nastavku.

"Protiv Glasinca ćemo igrati u jednom kombinovanom sastavu i priliku će dobiti nekoliko mlađih igrača, kao i oni fudbaleri koji nisu u prvom planu na prvenstvenim mečevima. Bez obzira na to naš cilj je plasman u dalju fazu takmičenja i sigurno je da imamo rezultatski imperativ na Sokocu. Poraz u Janji nas nije uzdrmao i ne odustajemo od svojih ciljeva, a to je plasman u Premijer ligu BiH. Imamo gust raspored u ovih petnaest dana, jer poslije Glasinca dočekujemo Slogu u šampionatu, zatim u Kupu BiH smo domaćini Bosni iz Visokog, a naredne subote gostujemo ekipi Napretka iz Donjeg Šepka", rekao je Lazarević za klupsku stranicu.

Ekipa Zvijezde će po prvi put u svojoj istoriji igrati u Kupu BiH i u šesnaestini ovog takmičenja će dočekati ekipu Bosne iz Visokog. Predsjednik kluba Boris Stanišić zadovoljan je protivnikom, iako ne krije da je priželjkivao neku od ekipa iz vrha bh. fudbala.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Ne zanosimo se nekom mišlju da u Kupu BiH pored premijerligaških klubova možemo uraditi nešto više osim zapaženog nastupa, pa smo zbog publike priželjkivali nekog atraktivnog protivnika iz vrha premijerligaške tabele. Sigurno je da je veoma cijenimo ekipu Bosne iz Visokog koja se takmiči u Prvoj ligi Federacije i oba tima imaju realne šanse za prolaz u dalju fazu takmičenja", kaže Stanišić i dodaje:

"Nadam se da ćemo mi na kraju slaviti i imati novu priliku za nadmetanje u Kupu BiH koji je veoma kvalitetno takmičenje kroz koje naši igrači mogu steći dodatno iskustvo. Imamo velike ambicije i zbog toga igramo na tri fronta ove sezone, a naši igrači sigurno da bez obzira na gust raspored mogu da kvalitetno odgovore na sve izazove koji su pred njih postavljeni", zaključio je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije