Leko: Laska mi interes premijerligaša i dodatno me motiviše

Najbolji igrač Čapljine

Leko: Laska mi interes premijerligaša i dodatno me motiviše

Čim je Nikola Leko debitovao za Čapljinu, 6. augusta 2016. godine protiv Bosne iz Visokog, bilo je jasno da je ovaj federalni prvoligaš u njemu dobio veliko pojačanje. 

Mladi i nadareni nogometaš sredine terena u Čapljinu je došao na mala vrata, kao anonimac. S vremenom se prometnuo u neizostavnog člana početne jedanaestorice i gledajući brojke je daleko najbolji igrač u ovom hercegovačkom klubu.

Leko je sa 21. godinom na plećima označen kao jedno od najvećih otkrića u Prvoj ligi Federacije BiH. Postao je igrač za kojeg se raspituje nekolicina premijerligaša...  

"Već gotovo godinu i pol dana sam u Čapljini. U početku nije išlo baš najbolje, međutim vremenom sam se priviknuo na sredinu i danas mogu slobodno reći da nisam pogriješio što sam ovdje došao. Sa onim što sam dosad pokazao mogu da budem zadovoljan, pogotovo sa novom sezonom u kojoj sam postigao sedam golova i upisao tri asistencije", priča nam Leko. 

Ukoliko Leko nastavi s igrama kakve pruža u posljednje vrijeme, jasno je da se neće dugo zadržati na prvoligaškim terenima. 

"To što me danas svrstavaju među najbolje igrače u ligi je nagrada da nastavim raditi i trenirati. Svakome je, naravno, cilj da napreduje u karijeri i ne krijem da u skorije vrijeme želim da zaigram u najvišem rangu. Ima i sada nekih opcija za to, no trenutno sam fokusiran isključivo na sadašnjost i da pružim ono najbolje što mogu za trenutni klub." 

Ništa manje dobro ne ide ni njegovoj Čapljini. 

"Nakon 13 odigranih kola nalazimo se na šestoj poziciji, što je po meni veoma dobro. Cilj uprave kluba je da budemo u gornjem dijelu tablice i sve ide ka tome. Priliku da poboljšamo bodovni saldo imat ćemo danas kada na svom terenu dočekujemo Metalleghe BSI. Ništa osim tri boda ne dolazi u obzir." 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prve nogometne korake Leko je napravio u Posušju. Još tada je pokazao da ima sve preduvjete za jači sastav, pa su uslijedili odlasci u Široki Brijeg, a potom u Slaven Belupo. 

"Sve je počelo u Posušju, gdje sam prošao sve uzrasne kategorije do juniora, nakon čega sam otišao dalje. Prva sljedeća stanica je bio Široki Brijeg, iako sam u tom periodu imao ponudu i da idem u Hajduk, a onda me put odveo u Hrvatsku, tačnije u Slaven Belupo. Tu se nisam dugo zadržao, pa je uslijedio poziv iz Čapljine...", riječi su ovog nekadašnjeg juniorskog reprezentativca BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi