Lendrić kao nekada, eurogol Stevanovića, ali puše u odbrani

Željo slavio s 3:2

Lendrić kao nekada, eurogol Stevanovića, ali puše u odbrani

E. Škorić

U malom gradskom derbiju Željezničar je pobijedio Olimpic sa 3:2.

Meč na Grbavici je odigran unatoč tome što je bilo najava gostujućih igrača da neće istrčati na teren zbog dugovanja od strane kluba. Oni su postigli dogovor s rukovodstvom kluba, te su na Grbavici pružili dobar otpor favorizovanom Želji.

Obzirom na nedostatak brojnih prvotimaca, Olimpic je bio u podređenom položaju večeras, a Željo je od prve minute zagospodario terenom. 

Nakon samo 11 minuta matiran je Bandović na golu gostiju s Otoke, a pogodio je Lendrić nakon sjajnog proigravanja Markovića. Na taj način je hrvatski napadač prekinuo golgeterski post, te je petim golom opet u igri za najboljeg strijelca lige.

U zadnjih 15 minuta prvog dijela prava opsada gola Olimpica. U 31. minuti Lendrić puca pravo u Bandovića, pa potom isti igrač prebacuje preko gola nakon ubačaja Stevanovića iz kornera.

Minutu kasnije velika šansa za Križmana nakon novog ubačaja rastrčanog Stevanovića, ali je veznjak Plavih bio neprecizan. Potom Blagojevićev udarac zaustavlja Bandović, izblokiran je Križman, neprecizan je Lendrić...

Nizale su se šanse pred golom Olimpica, da bi u 45. minuti Stevanović postigao eurogol i na  taj način riješio utakmicu, ali i digao publiku na noge.

Nastavio je Željo sa dominacijom i u nastavku, a onda neočekivano - 2:1 u 69. minuti. Željina odbrana je zakazala, Lelić izlazi sam pred Kjosevskog i pogađa. 

Da se ne dogodi nešto jš gore po domaće, spriječio je Lendrić, koji je u 80. minuti postigao novi gol. Mladi Bjelak je glavom spuštao loptu za Bandovića, koji je bio nesiguran, a Lendrić lako dolazi do novog gola. Uporni gosti u 90. minuti preko Plakala dolaze do drugog gola, ali nisu izbjegli poraz.

Željo je upisao novu pobjedu, nastavio dobar niz i vraća se u gornji dio tabele, no puše u odbrani i to je večeras bilo evidentno. Uz dužno poštovanje, Olimpic u ovakvom sastavu je ipak dao dva gola na Grbavici, što dovoljno govori o nesigurnosti zadnje linije. Ipak, vjerujemo da će to Slavko Petrović dotjerati u narednom periodu, a njegove određene reakcije najbolje su prikazale koliko je (ne)zadovoljan svojim igračima u odbrani.

Nakon 13 kola, Željo je treći sa 22 boda, dok vodeći Zrinjski ima 30 bodova. 

Željezničar - Olimpic 3:2 (Lendrić 11, 80, Stevanović 45/ Lelić 69, Plakalo 90)

Željezničar: Kjosevski, Kosorić, Memija, Jahić, Marković, Blagojević, Stanić, Lendrić, Radinović, Križman, M. Stevanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpic: Bandović, Holi, Bjelak, Osmanović, Kobiljar, Karić, Zulčić, Plakalo, Mikuličić, Lelić Drljević





Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi