Lendrić: Naravno da ću slaviti ako zabijem Zrinjskom

Napadač Željezničara za SportSport.ba

Lendrić: Naravno da ću slaviti ako zabijem Zrinjskom

Derbi susret 27. kola BHT Premijer lige BiH bit će odigran u petak na stadionu Grbavica.

Željezničar će poslije minimalne pobjede nad Sarajevom  (1:0) dočekati na domaćem terenu Zrinjski, a eventualni trijumf nad prvoplasiranim mostarskim klubom predstavljao bi veliki korak ka izlasku na evropsku scenu. 

To je u razgovoru za SportSport.ba istakao i fantastični napadač Ivan Lendrić, koji je u bliskoj prošlosti sa velikim uspjehom nastupao za Zrinjski. 

"Utakmica koja dolazi je važna za Željezničar koliko i za Zrinjski. Znamo da je naš protivnik ozbiljan kandidat za titulu i da će jurišati na pobjedu, no mi gledamo samo sebe i nastojat ćemo da nastavimo niz iz proljetnog dijela sezone. Samo na taj način možemo ostvariti ono što smo zacrtali", kazao je nam je Lendrić i potom nastavio: 

"Radujem se jako ovoj utakmici, jer Zrinjski uz Željezničar i Hajduk najviše cijenim od klubova. Puno mi je dao, ali također ne treba zaboraviti i da sam ja u to vrijeme bio najbolji strijelac Premijer lige. Da li ću proslaviti eventualni pogodak? Naravno. Sada nastupam za Željezničar", istakao je. 

Pobjeda nad Sarajevom je rezultirala poboljšanjem atmosfere u svlačionici.

"Nije kod nas bilo problema ni kada smo ispali iz Kupa od Slobode. Izgubili smo od jedne izrazito kvalitetne ekipe i Sloboda ide zasluženo dalje, međutim sigurno da nam je pomogao ovaj trijumf nad Sarajevom. Popravila se malo atmosfera i uvjeren sam da ćemo do kraja sezone svi davati svoj maksimum da ostvarimo zacrtani cilj. Da je ova ekipa bila od početka sezone, danas bi Željezničar bio na prvom mjestu", smatra hrvatski internacionalac. 

Zanimalo nas je i šta Lendrić misli o glasinama o mogućem odlasku na kraju sezone.

"Vjerujte da oko toga ništa ne znam. Vidjet ćemo šta će biti na ljeto, ali moj ugovor važi do 2017. godine i nije nemoguće da bude produžen. Oko tih stvari najbolje da pitate klub", dodao je napadač Plavih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Lendrić je ove sezone u osam prvenstvenih utakmica postigao šest golova i upisao dvije asistencije. Na Grbavicu je stigao iz grčke Kerkyre. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi