Neprofesionalno i ružno

Lendrić osramotio sveti Željin dres

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon sedam godina danas su na Bilinom polju pobijedili sarajevski Željezničar rezultatom 1:0. 

Nakon utakmice razočarani rezultatom, koji ih može ostaviti bez plasmana u Evropu, igrači gostujuće ekipe su bili veoma nervozni, a posebno golman kluba s Grbavice Vedran Kjosevski.

Mladi reprezentativac i čuvar mreže Željezničara, udario je šakom u predjelu nosa radnika "Albe", koji radi na održavanju stadiona Bilino polje, koji je prema službenom zapisniku prije toga pljunuo golmana gostujuće ekipe. Nakon toga igrači Čelika su krenuli u zaštitu ovog momka, te je došlo do općeg naguravanja i hvatanja za vratove među igračima.

Nakon toga eskalacija se desila na zapadnoj tribini stadiona, gdje su prvo verbalno, pa zatim i fizički se domaći navijači obračunali sa Edisom Mulalićem i Elvisom Karićem koji su susret pratili sa tribine gdje su bili domaći navijači iako su istu mogli pratiti i iz loža stadiona Bilino polje.

Večeras su se desile nemile scene, sa zapada su letjele stolice, baklje prema igračima Željezničara, koji su dotrčali da bi zaštitili svoga trenera, no nakon toga su se u najmanju ruku ponašali neprimjereno. Ivan Lendrić, napadač gostiju, kako se vidi na ovome snimku, bacio je natrag baklju prema navijačima domaćina, što svakako nije sportski i na taj način osramotio je sveti dres Željezničara, naravno ne opravdavajući one koji, su bacali stolice i baklje sa zapadne strane Bilinog polja i svakako da takvima nije mjesto na tribinama.

Nakon utakmice mali obračun desio se i na ulicama Zenice, oko stadiona Bilino polje, gdje su se sukobili gostujući i domaći navijači, ali policija je munjevitom brzinom spriječila dalju eskalaciju nasilja. Na kraju jedna veoma dobra utakmica u Zenici, začinjena je nemilim scenama, koje niko ne želi da gleda na našim stadionima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sigurno da za oba kluba slijede kazne od strane saveza, a kolike će biti, saznat ćemo veoma brzo.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi