Lendrić se priključio Krpiću na čelu liste strijelaca PL

Pogodio protiv Krupe

Lendrić se priključio Krpiću na čelu liste strijelaca PL

A. Beganović

Današnjim utakmicama između Sarajeva i Viteza (1:0), te Krupe i Željezničara (0:1) kompletirano je 19. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U 19. kolu postignuto je 11 pogodaka s tim da se vodeći strijelac lige nakon prvog dijela, napadač Slobode Sulejman Krpić, nije upisao u listu strijelca.

No, zato jeste prvi topnik Željezničara, Ivan Lendrić, koji je tako stigao do brojke od 11 postignutih pogodaka, te se izjednačio sa Krpićem na čelu liste strijelaca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nišanske sprave na otvaranju drugog dijela naštimao je i napadač Radnika, Marko Obradović, koji sa devet pogodaka dijeli treće mjesto na listi strijelaca sa napadačem Sarajeva Mersudinom Ahmetovićem.

Ime i Prezime Klub Broj pogodaka
Sulejman Krpić Sloboda 11
Ivan Lendrić Željezničar 11
Mersudin Ahmetović Sarajevo 9
Marko Obradović  Radnik 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi