Lendrićev gol najbolji, Dujaković predstavio Metalleghe

Pet najboljih golova prvog kola

Lendrićev gol najbolji, Dujaković predstavio Metalleghe

S. Bošković

U subotu je počela nova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine, u kojoj se takmiči 12 klubova, te se igra po novom sistemu.

Odigrano je šest utakmica, a gledatelji su mogli vidjeti 16 pogodaka.

Najviše golova postignuto je na premijernoj utakmici nove sezone. Novi prvoligaš Metalleghe je slavio rezultatom 3:1 protiv Čelika u Zenici. Tri gola viđena su u Tuzli i Mostaru. Sloboda je s visokih 3:0 bila bolja od Olimpica, a branitelj naslova Zrinjski je s 2:1 savladao ekipu Radnika iz Bijeljine. 

Čak tri susreta su završila identičnim rezultatom. Željezničar i Sarajevo su odigrali 1:1, a istim rezultatom su se završile utakmice između Krupe i Mladosti iz Doboja kod Kaknja, te Širokog Brijega i Viteza. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvo kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine obilježilo je nekoliko lijepih golova, a ovo je najljepših pet. 

5. Mersudin Ahmetović (Sarajevo-Željezničar 1:1)

Ahmetović se navijačima Sarajeva predstavio u najboljem svjetlu. Bekić je ubacio s lijeve strane, Ahmetović sjajno ispratio čitavu akciju, te je nadskočio čitavu odbranu Željezničara i izjednačio rezultat na Grbavici. 



4. Ivan Krstanović (Široki Brijeg-Vitez 1:1)

Ivan Krstanović je nastavio sjajnu formu iz proljetnog dijela prošle sezone. Postigao je lijep gol protiv Viteza. Ubacio je Dino Čorić, a Krstanović je loptu iskusno prvo udario od travnjak, a onda je ona prebacila golmana Viteza i otišla u gol.



3. Siniša Dujaković (Čelik-Metalleghe BSI 1:3)

Dujaković je protiv Čelika postigao dva pogotka, te je bio najbolji igrač svog tima u premijernog utakmici u Premijer ligi. Prvi gol Dujaković je postigao iz jedanaesterca, a drugi je došao nakon prekrasna akcije njegovog tima. On je na oko 15 metara od protivničkog gola natrčao na povratnu loptu, prelijepo šutirao i ostavio Bukvića bez ikakve šanse za odbranu.



2. Nemanja Bilbija (Zrinjski-Radnik Bijeljina 2:1)

Bilbija je sjajnim golom osigurao pobjedu Zrinjskom nad Radnikom. Ognjen Todorović je primio odličnu loptu iz odbrane, došao gotovo do peterca tima iz Bijeljine, te asistirao Bilbiji koji je odlično šutirao i ostavio golmana gostiju bez ikakve šanse. 



1. Ivan Lendrić (Željezničar-Sarajevo 1:1)

Ivan Lendrić je golom kola donio prednost Željezničaru nad Sarajevom u derbiju. Pozder je sjajno ubacio loptu u šesnaesterac, Nikolić ju je glavom spustio za Lendrića koji iz voleja ostavlja golmana Sarajeva s minimalnim šansama za odbranu.




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi