Leon Benko vodi Sarajevo prema Evropi

Bordo tim savladao Mladost na Koševu

Leon Benko vodi Sarajevo prema Evropi

E. Čaušević, foto: A. Berbić

Fudbaleri Sarajeva savladali su danas na domaćem terenu ekipu Mladosti DK (2:1) u okviru 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je zaprijetilo već u trećoj minuti utakmice, ali je dalekometni pokušaj Rustemovića završio pored gola Mladosti. Četiri minute kasnije Benko je šutirao sa vrha kaznenog prostora, ali je Lalić sjajnom intervencijom odbranio njegov pokušaj.

Mladost je prvu ozbiljniju šansu imala u 11. minuti, ali je Hrelja na kraju slabo centrirao. Nakon što je Benko propustio nekoliko dobih prilika gosti su stigli do prednosti.

U 22. minuti sa vrha kaznenog prostora Haris Dilaver je fenomenalno pogodio mrežu Sarajeva za erupciju oduševljenja gostiju i vodstvo od 1:0.


Sarajevo se brzo pokušalo vratiti u utakmicu, ali je dvije odlične šanse propustio Haris Harba. Prvo je u 28. minuti šutirao pored gola, a šest minuta kasnije sa svega nekoliko metara nakon centaršuta Duljevića pogodio je stativu.

Ipak, Sarajevo je uspjelo doći do izjednačenja u samom finišu utakmice, a gol Mladosti pogodio je Leon Benko.


U drugom poluvremenu Benko je ponovo bio najopasniji igrač po gol Mladosti. Napadač Sarajeva je u 56. minuti odlično šutirao, ali je odbrana Mladosti fenomenalno izblokirala njegov udarac. Isti igrač je nekoliko minuta ponovo zaprijetio, ali nije bio precizan.

U 66. minuti Harba je šutirao sa vrha kaznenog prostora, ali je lopta otišla preko gola Mladosti. Pet minuta kasnije Kovačević je neometan sa desetak metara šutirao pored gola gostiju.

Ipak, pritisak Sarajeva isplatio se u 80. minuti utakmice kada je za preokret domaćih ponovo pogodio Leon Benko što se ispostavilo kao konačni rezultat današnje utakmice na Koševu.


Sarajevo je na trećem mjestu na tabeli Premijer lige BiH sa 57 bodova, dok je Mladost na osmoj poziciji sa 39 bodova.

Premijer liga BiH, 28. kolo:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo - Mladost DK 2:1

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi