Leotar siguran, novi kiks Kozare

Prva liga RS

Leotar siguran, novi kiks Kozare

E. Škorić

U subotu je odigrano pet od sedam susreta 22. kola Prve lige Republike Srpske.

Leotar korača prema tituli nakon što je danas u Trebinju ostvario 14. pobjedu, pa sada ima pet bodova više od Rudara, koji istina ima utakmicu manje.

Leotar je golom Pavla Sušića savladao Mladost iz Gacka. Kozara je poražena u Donjem Šepku od Napretka s 2:1 i ostat će vjerovatno bez plasmana u viši rang.

Napredak je slavio golovima Branka Jevtića u 84. i Ivana Ninića u 90. minuti, a prethodno su gosti iz Gradiške poveli golom Dragana Francuza u 82. minuti.

Napredak je ostao na dnu tabele, a ova pobjeda bi mogla tek da popravi samopouzdanje igračima iz Donjeg Šepka.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Duel Vlasenice i Tekstilca završen je bez golova, dok je Drina u Višegradu bila bolja od Podrinja iz Janje s 1:0. Gol odluke postigao je Neđo Šuko u 44. minuti.

Dodajmo još da je Sutjeska u Foči s 2:1 bila bolja od Proletera iz Teslića. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.