Letić: Dolazak u Žilinu je pun pogodak

Fudbaler Žiline za SportSport.ba

Letić: Dolazak u Žilinu je pun pogodak

Jedno od prijatnjih iznenađenja u novoj sezoni slovačke Fortuna lige je ekipa Žiline, čiji dres nosi i donedavni mladi bh. reprezentativac Bojan Letić.

Žilina je prvi dio prvenstva okončala na liderskoj poziciji i ukoliko nastavi ovakvim tempom titula prvaka Slovačke mogla bi se vratiti na stadion Pod Dubnom nakon skoro osam godina. 

Zaslužan za dobre rezultate ovog tima svakako je i naš Letić koji je na odmor otišao sa sedam asistencija na kontu, iako je po vokaciji lijevi bočni. 

„U odličnoj sam formi, raduje me što sve ide kako treba. Svi u klubu su me odlično prihvatili i već sada slobodno mogući reći da je dolazak u Žilinu pun pogodak, a ujedno i korak naprijed u karijeri“, govori Letić na početku razgovora za SportSport.ba.

Letiću nije mnogo trebalo da se prilagodi na novu sredinu, obzirom da je u klubu već od ranije bio hrvatski internacionalac Matej Jelić.

„Iskreno, u početku jeste bilo teško. Nisam poznavao grad, ali imao sam sreću da u klubu već bude Jelić koji mi je mnogo pomogao. Zahvaljujući njemu sada se osjećam kao domaći u Žilini.“

Žilina u slovačkom prvenstvu zauzima lidersku poziciju, sa tri boda prednosti nad drugoplasiranim Trenčinom. Letić vjeruje da se njegov tim može okititi naslovom prvaka.

„Težimo da budemo što bolji u svakoj utakmici i to je već sada dalo neki rezultat. Naše ambicije su jasne, želimo osvojiti titulu i da se naredne godine u Žilini opet igra Evropa. Imamo kvalitet za to“, smatra Letić, koji je prezadovoljan s onim što je dosad pokazao u Slovačkoj.

„Imam razloga za zadovoljstvo, jer sam proglašen za najboljeg defanzivca lige u prvom dijelu sezone. Pokazao sam dosta za ovih šest mjeseci i to mi daje elana za rad i napredovanje. Ipak, sada je najbitnije da nastavim ovako, jer će se rad i trud u budućnosti sigurno isplatiti.“

Dobre partije u Žilini nisu prošle nezapaženo od strane nekoliko klubova, koji Letića angažovati već u ovom prijelaznom roku.

„Ponuda već ima dosta, ali trenutno se ne opterećujem s tim. Imaju ljudi koji trebaju da se brinu o tome, a moje je da se fokusiram na igre i da sa klubom ostvarim zacrtane ciljeve. Ne treba žuriti, još uvijek sam mlad igrač koji ima još mnogo da pokaže ovdje.“

Letić se na kraju razgovora dotakao bivšeg kluba Veleža, iz kojeg nosi lijepe uspomene.

„Velež ću pamtiti samo po dobrom, jer sam tamo sazrio kao igrač. Dobre igre su se isplatile pozivom u mladu reprezentaciju BiH, tako da će Velež zauvijek biti dio mog života. Ljudima iz kluba zahvaljujem na svemu što su učinili za mene i želim im mnogo sreće u drugoj dijelu sezone“, riječi su Letića na kraju razgovora za naš portal.

Podsjećanja radi, ovaj 22-godišnji fudbaler prije dolaska u Žilinu nosio je dresove Veleža, Borca iz Šamca, Kozare, Orašja i Jedinstva.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.