Lider deklasiran: Krupa pregazila Slobodu

Težak poraz Slobode

Lider deklasiran: Krupa pregazila Slobodu

M. Šljivak

Fudbaleri Krupe pobijedili su Slobodu s 3:0 u susretu 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Odlično je domaći tim odigrao ovaj meč, te je na kraju sasvim zasluženo stigao do pobjede.

Nakon što je u prvih pet minuta susreta Sloboda propustila dvije poluprilike, prvu veliku šansu je imao domaći tim. Elvir Koljić je prošao po desnoj strani, ubacio je za Dujakovića koji u padu nije uspio matirati Kenana Pirića.

Krupa je potom preuzela terensku inicijativu. Bili su mnogo bolji tim, a u 32. minuti su stigli do vodstva. Jedan igrač gostiju u kaznenom prostoru ruši Koljića, sudija pokazuje na penal, a Uroš Mirković je precizan za prednost od 1:0.

Zatim je domaći tim imao još jednu dobru šansu. Pokušao je Dujaković sa 20-ak metara, ali je Pirić dobro odbranio, te se na odmor otišlo vodstvom domaćeg tima od 1:0.

Nastavak također donosi bolju igru domaćeg tima koja je krunisana u 54. minuti. Ajdin Redžić je pogodio za sigurno vodstvo od 2:0.

Nastavili su domaći s boljom igrom i u nastavku susreta. Elvir Koljić je u 68. minuti uzdrmao prečku gola gostiju, te je spriječena katastrofa.

Ipak, u 77. minuti novi gol u mreži gostiju. Pogodio je Ozren Perić za uvjerljivih i konačnih 3:0.

Premijer liga BiH, 7. kolo:

Krupa - Sloboda 3:0 (Mirković 32'p, Redžić 54', Perić 77')

KRUPA: Ilić, Redžić, Jašarević, Koljić, Ljubenović, Dujaković, Vuković, Čomor, Aleksić, Mirković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda: Pirić, Džidić, Karić, Efendić, Zeba, Subić, Grahovac, Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović, Zec.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi