Lider gostuje Čapljini, derbi kola u Visokom

1. liga Federacije BiH

Lider gostuje Čapljini, derbi kola u Visokom

Ovog vikenda je na rasporedu 8. kolo 1. lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Lider na tabeli, ekipa Rudara iz Kaknja, gostuje Čapljini koja se nalazi na 14. mjestu i ima priliku ostati na čelu i nakon ovog kola.

Derbi meč u Visokom igraju Bosna i Bratstvo, dva tima koja se nalaze u vrhu tabele. Bratstvo je treće sa 14 bodova dok je Bosna četvrtoplasirani tim sa jednim bodom manje, ali će u ovoj utakmici zbog domaćeg terena biti u ulozi blagog favorita.

Od ostalih utakmica, Goražde na svom terenu dočekuje Budućnost, Zvijezda igra protiv Jedinstva, dok Bosna Sema na Koševu igra sa Radničkim.

Velež će prvu pobjedu u sezoni tražiti na gostovanju kod Sloge iz Siminog Hana, GOŠK će u duelu bivših premijerligaša odmjeriti snage sa Travnikom, dok Novi Travnik dočekuje Orašje.

Četiri utakmice ovog kola igraju se danas, a četiri sutra i sve su na rasporedu u terminu od 15:30.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Subota: Goražde – Budućnost, Čapljina – Rudar, Bosna – Bratstvo, Zvijezda – Jedinstvo

Nedjelja: Sloga – Velež, Novi Travnik – Orašje, Bosna Sema – Radnički, GOŠK – Travnik

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi