Lider razbijen u Gradačcu: Zvijezda nadigrala Bosnu

Prva liga FBiH

Lider razbijen u Gradačcu: Zvijezda nadigrala Bosnu

E. Škorić

U jednom od derbija 19. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine Zvijezda je nadigrala visočku Bosnu i slavila je zasluženo rezultatom 5:1.

Lider je u Gradačcu upisao drugi vezani poraz, dok je Zvijezda nakon kraće serije ponovo došla do pobjede i vratila se u igru za sami vrh. 

Crveno-bijeli su bili nemoćni na Koševu protiv Bosne u prošlom kolu, ali danas su pokazali da imaju kvalitet i da zaslužuju biti nekoliko pozicija bolje rangirani od sedme pozicije. 

Od samog početka domaći su krenuli ofanzivno, stvorili su nekoliko šansi, a onda su u 13. minuti golom Mujagića stigli do prednosti od 1:0. 

Do kraja prvog dijela dosta šansi na obje strane, Zvijeda je bila opasnija i konkretnija, da bi u 45. minuti, malo prije odlaska na odmor, došla i do drugog gola, a strijelac je bio Cvijanović. 

U devetoj minuti nastavka Cvijanović postiže drugi pogodak za 3:0 i bilo je jasno da će popularni Zmajevi upisati nova tri boda, a da će Bosna praznih ruku u Visoko. Glišić je kasnije zabio gol za 4:0, da bi Džafić ublažio poraz Visočanima, a na 5:1 povisio je Huseinbašić.

U narednom kolu Zvijezda će u goste Slogi u Simin Hanu, dok će Bosna ugostiti GOŠK.

Zvijezda - Bosna 5:1 (Mujagić 13, Cvijanović 45, 54, Glišić 73, Huseinbašić 80/ Džafić 75)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zvijezda: Kolak, Doljančić, Konjhodžić, Cvijanović, Huseinbašić, Devedžić, Petrić, Damjanović, Hevešević, Glišić, Mujagić.

Bosna: Bekan, Hrvat, Ćubara, Papaz, Hodžić, Kovač, Džafić, Čiva, Kadić, Cana, Čulov.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi