Lista strijelaca PL: Nikolić u potjeri za Wagnerom i Bajićem

Lista strijelaca PL: Nikolić u potjeri za Wagnerom i Bajićem

A. Beganović

Napadač Širokog Brijega, Wagner, i ofanzivac Željezničara Riad Bajić i nakon 19. kola Premijer lige nalaze se na čelu liste strijelaca.

Wagner i Bajić u 19. kolu Premijer lige nisu tresli mreže protivničkih golmana, no i dalje sa po 11 postignutih golova predvode topnike domaćeg prvenstva.

Napadač Zrinjskog Stevo Nikolić svojim golom je donio bod Plemićima u duelu sa Željezničarem, te se približio Bajiću i Wagneru na vrhu liste strijelaca. Nikolić je u dosadašnjih 19 kola postigao devet golova.

Iza Nikolića na listi strijelaca nalaze se Zoran Kokot (Željezničar), Dailbor Pandža (Olimpic), Bojan Puzigaća (Sarajevo) i Uroš Stojanov (Zvijezda) i Joco Stokić sa po sedam postignutih golova.

Lista strijelaca:

11 golova - Riad Bajić (Željezničar), Wagner (Široki)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

9 golova - Stevo Nikolić (Zrinjski)

7 golova - Dailbor Pandža (Olimpic), Zoran Kokot (Željezničar), Bojan Puzigaća (Sarajevo), Uroš Stojanov (Zvijezda), Joco Stokić (Borac) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.