Litvanci zbog navijača BiH susret prebacili u Kaunas

Nakon velikog interesovanja za ulaznice

Litvanci zbog navijača BiH susret prebacili u Kaunas

Posljednji susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u kojem se 15. oktobra sastajemo sa Livanijom umjesto najavljenog Viljnusa igrat će se u Kaunasu.

Utakmicu koja će biti od velikog značaja za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine FS Litvanije odlučio je premjestiti u Kaunas, na stadion Darius & Girenas, a razlog za to je ogroman broj zahtjeva za ulaznicama. Pošto stadion u Viljnusu prima svega 5.500 gledalaca, Litvanci su susret odlučili prebaciti u Kaunas, na stadion kapaciteta 10.000.

N/FS BiH dao je pismenu saglasnost za promjenu stadiona, pa se čeka još samo potvrda iz FIFA-e, ali niti ona ne bi trebala biti upitna.

Sigurno je da će i našim fudbalerima odgovarati ova promjena, obzirom da je na stadionu u Viljnusu plastični travnjak, dok je u Kaunasu prirodna trava.

Izvjesno je da bi u Kaunasu mogla vladati gotovo identična atmosfera kao i u Žilini, obzirom da će navijači naše selekcije pokupovati većinu ulaznica, a način neće birati kako bi svjedočili, nadamo se, najvećem uspjehu bh. fudbala svih vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.