LIVE: Jednoglasno je podržan koncept daljeg razvoja Želje

U hotelu Bristol

LIVE: Jednoglasno je podržan koncept daljeg razvoja Želje

Vanredna Skupština FK Željezničara u hotelu Bristol trebala bi početi u narednih nekoliko minuta.

Današnja sjednica Skupštine mogla bi biti historijska za najtrofejniji bh. klub. Delegati Skupštine kluba sa Grbavice danas bi se trebali izjasniti o novom prijedlogu klupskog Statuta.

Novi Statut trebao bi omogućiti potencijalnim investitorima da ulažu u klup iz Zvorničke 27.

19:48 - Jednoglasno su verificiran i novi Upravni odbor FK Željezničar, a potom je predsjednik Skupštine Bakir Dautbašić zaključio vanrednu sjednicu Skupštine FK Željezničar.

19:45 - Jednoglasno je podržan budući koncept daljeg razvoja FK Željezničar!

19:43 - Sjednici Skupštine je prisustvovao i šef stručnog štaba FK Željezničar, Milomir Odović, a želja Skupštine je da se sve informacije sa ove sjednice prenesu i na svlačionicu Plavih.

19:41 - I vraćanju dugovanja, čiji iznos je manje-više poznat, trebale bi učestvovati i buduće dvije firme. 

19:16 - Slogan "Mi smo Željini, Željo je naš" nije i nikada neće biti na prodaju, riječi su Senada Zaimovića, koji je izložio modele poslovanja FK Željezničar u budućnosti.

19:09 - Model po kojem bi FK Željezničar trebao egzistirati prema načinu na koji egzistira najsličniji je "njemačkom modelu".

19:04 - Bitan detalj za invenstitore je činjenica da se klub još 2000. godine uspio izboriti za uknjiženje stadiona Grbavica kao vlasništvo FK Željezničar.

18:59 - Novi koncept poslovanja FK Željezničar bio bi podjeljen na dva preduzeća. Jedno od njih bi trebalo biti zaduženo za infrastrukturu, dok bi drugom bio zadatak isključivo igrački kadar, a u obje bi Željezničar bio taj koji bi imao vlasništvo od 51%. 

18:57 - "Omogućiti investicioni ciklus za istočnu tribinu, a čijom bi izgradnjom Željezničar dobijao dio rente od prostora koji bi se nalazili ispod tribine", rekao je Zaimović.

18:49 - Nakon što je novi Statut Željezničara uspješno usvojen, Senad Zaimović predstavio je nove koncepte poslovanja kluba sa Grbavice.

18:36 - U trenutku glasanja za usvajanje novog Statuta FK Željezničar, koincidencijom je istovremeno ušao i legendarni Ivica Osim. 

18:35 - Delegati Skupštine FK Željeznjičar izglasali su usvajanje novog Statuta uz četiri suzdržana člana.

18:29 - "Do sada se UO kluba mogao zadužiti kod komercijalnih banaka bez dozvole Skupštine, a to je sada ukinuto", rekao je Almir Gredić.

18:26 - "Meni nije problem broj 54, meni je bio problem 26, problem je bio kvorum ranijih godina. Skupština je titular svega. Mi smo tu smo da čuvamo Želju i Željinu imovinu", dodao je predsjednik Željine Skupštine.

18:23 - "Bilo je jako puno vremena za intervenciju. Intervencija je bilo, ali nemojte da čekamo zbog 'kozmetičkih' izmjena", rekao je Dautbašić prisutnim.

18:15 - Pešto: U članstvu je bilo promjene. Podijelili smo članove na (Član 18. Statuta):
- Redovne članove (članovi koji plaćaju godišnju članarinu)
- Članove iz reda sponzora, kao i fizičkih i pravnih lica koja doniraju sredstva za ostvarivanje ciljeva Kluba,
- Počasne članove,
- Članove iz reda igrača, trenera i zaposlenih u Klubu. 

18:10 - "Želimo da nam kažete bitne promjene koje su u novom Statutu. Obrazložite nam koje su to izmjene u odnosu na stati Statut", kaže Žujo. 

18:07 - Nakon izlaganja Pešte, predsjednik Skupštine Bakir Dautbašić je prisutne upoznao sa surovom realnošću, a to je da tri četvrtine sadašnjih delegata Skupštine ne bi moglo glasati na nekim budućim izborima. Ne bi mogli glasati iz razloga jer nisu članovi kluba!

18:04 - "Svi članovi kluba imat će pravo da biraju delegate Skupštine, koje bi trebala predlagati komisija sastavljena od pet članova. Jednostavno, moramo imati povjerenje u organe kluba", rekao Pešto.

17:57 - "Imam osjećaj da smo u cajtnotu. Dajte da spojimo snage, da to  konačno riješimo i da dozvolimo ulazak kapitala u klub", istakao je Jelić u jednom od svojih obraćanja prisutni.

17:55 - Član 10 prijedloga novog Statuta: Radi obezbjeđivanja sredstava neophodnih za ostvarivanje ciljeva Kluba, Klub može osnovati subjekte za privrednu i drugu djelatnost. Klub može obavljati i nesrodne privredne djelatnosti koje nisu neposredno povezane sa ostvarivanjem osnovnih statutarnih ciljeva, ali samo preko posebno osnovanog pravnog lica. 

17:54 - "Izložite koncept, gdje smo bili i gdje idemo sada i da kažu koje su to promjene u novom Statutu. Kažite nam jasno i kratko esencijalne stvari novog Statuta, ali i član 10. koji treba definistati konkretnije, možda i izmijeniti", rekao je Sabahudin Žujo, bivši predsjednik kluba.

"Ne slažem se sa prenosom ovlaštenja na pojedinim funkcijama", dodao je Žujo.

17:43 - "Prema novom klupskom Statutu Skupština FK Željezničar bi trebala brojati 54 delegata čiji mandat bi trebao trajati četiri godine, a članovi Skupštine mogu biti samo članovi kluba", dodao je Pešto.

17:40 - "Novi prijedlog Statuta FK Željezničar usaglašen je sa Zakonom o Udruženjima u FBiH", rekao je Ermin Pešto, potpredsjednik Skupštine kluba sa Grbavice.

17:35 - "Bio sam optimista nakon prošle sjednice Skupštine. Ovaj prijedlog Statuta sadrži elemente starog i novog Statua. Očekujem značajne promjene kako bi se Željo konačno ponašao kao pravi fudbalski klub", rekao je Midhat Čehajić.

17:29 - "Bilo bi mnogo lakše da imamo i stari Statut i da pratimo šta se to mijenja, i koji su to novi članovi Statuta", rekao je u svom obraćanju Zdenko Jelić delegatima Skupštine.

17:27 - Novi članovi, odnosno delegati Skupštine FK Željezničar Mustafa Durakovića i Senad Misimovića, te predstavnike navijača Dine Ramića, Riada Smailbegovića, Eldina Bećiragića i Anela Maksumića.

17:21 - Skupština je jednoglasnom odlukom u svoje članstvo izglasala ulazak šest novih članova, a iz sastava Skupštine su odstranje delegati koji su u posljednjih sedam godina najmanje dolazili ili nisu dolazili nikako na sjednice Skupštine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

17:19 - Dnevni red je jednoglasno poržan i usvoje od strane svih delegata klupske Skupštine, a jednoglasno je usvojen i zapisnik sa prošle sjednice Skupštine.

17:10 - Predsjednik Skupštine FK Željezničar, Bakir Dautbašić, otvorio je vanrednu sjednicu Skupštine FK Željezničar konstatujući da Skupština ima potreban kvorum, nakon čega je prezentirao devet tačaka o kojima će se raspravljati tokom sjednice.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.