Ljubimac navijača Sarajeva ponovo na terenu

Vraća se Husejinović

Ljubimac navijača Sarajeva ponovo na terenu

M. Šljivak

Nekadašnji igrač FK Sarajevo, Said Husejinović, postao je 2013. godine član zagrebačkog Dinama...

Nakon spektakularnih nastupa za bordo tim, stigla je ponuda iz Zagreba, koja je potpuno trebala oživjeti karijeru nekada velikog talenta bosanskohercegovačkog fudbala.

Međutim, povrede su praktički uništile karijeru 27-godišnjem momku iz Zvornika. 

Prva je stigla 20. oktobra 2013. godine. Dinamo je igrao protiv Splita, Said je ostao ležati nakon 15 minuta igre, a pregledima je utvrđeno da su teško stradali ligamenti koljena.

Morao je na operaciju, te je pauzirao 173 dana, a samo što se vratio na teren došla je nova teška povreda. Uspio je odigrati samo dva meča nakon oporavka, da bi u duelu s Istrom 11. maja 2014. godine obnovio povredu križnih ligamenata, pa je nova operacija i nova duga pauza bila neizbježna.

Ovog puta je Husejinović propustio 183 dana. Uspio je da se ponovo oporavi, ali je izgubio mjesto u redovima višestrukog prvaka Hrvatske.

Navijači Sarajeva su potajno očekivali povratak svog ljubimca na Koševu. Zvorničanin je navijače bh. šampiona kupio borbom u bordo dresu, pogotkom protiv velikog rivala Željezničara, za kojeg kako sam tvrdi, nikad ne bi igrao.

"Nikad ne bih igrao za Željezničar. U BiH mogu igrati samo za Sarajevo i Slobodu", govorio je Husejinović, a tijekom boravka u ovom timu je isticao i kako ne bi nikad pio kafu s igračima Plavih s Grbavice.

Husejinović je nedavno ponovo doživio lakšu povredu. Ipak, na teren bi mogao već za nakoliko dana, a sasvim sigurno da među navijačima Sarajeva još postoji nada da bi on ipak mogao ponovo obući bordo dres.

Said Husejinović je u  karijeri nastupao za Slobodu, Werder, Kaiserslautern, Sarajevo i Dinamo Zagreb.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.