Lokomotiva iz Brčkog preuzela vrh

Druga liga RS - Istok

Lokomotiva iz Brčkog preuzela vrh

E. Škorić

Ovog vikenda igrani su mečevi sedmog kola Druge lige Republike Srpske - grupa Istok.

Na “istoku” je vrh preuzela Lokomotiva iz Brčkog, koja je pred svojim navijačima, rezultatom 1:0, savladala Radnički. Gol odluke postigao je Jašarević u šestoj minuti.

Zvijezda 09 je remijem u Tesliću protiv Proletera spala na drugu poziciju. Gorica je u Rogatici slavila protiv Mladosti s 2:1 Karaman je bio dvostruki strijelac za goste, Đurović iz penala jedini za domaće.

Mladost je u Ugljeviku s 3:1 bila bolja od Glasinca 2011, dok su u Nevesinju Velež i Rudar Ugljević odigrali 1:1. Istim je rezultatom okončan duel Sloge United i Jedinstva, a u susretu Famosa i Ilićke u Vojkovićima nije bilo golova.

Druga liga RS - Istok, 7. kolo:
Proleter - Zvijezda 09 0:0
Madost Rog. - Gorica 1:2 (Đurović 7 - penal/ Karaman 35, 56)
Famos Vojk. - Ilićka 0:0
Velež Nevesinje - Rudar Uglj. 1:1 (Dragović 92/ Lazić 70)
Mladost-B.S - Glasinac 2011 3:1 (Božić 43, Nešković 57, Jovanović 61)
Lokomotiva Brčko-distrikt - Radnički 1:0 (Jašarević 6)
Sloga United - Jedinstvo 1:1 (Delibašić 65 - penal/ Sekanić 90)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.