Loptarija dolazi u Mostar

Loptarija dolazi u Mostar

M. Maksimović

Prva međunarodna manifestacija učenika mostarskih osnovnih škola Žogarija – Loptarija 2017., održat će se sutra u Kulturno-sportskom centru Kantarevac u Mostaru. 

Na manifestaciji će učestvovati šest osnovnih škola s područja Mostara, a manifestacija će okupiti učenike od drugog do devetog razreda, odnosno u dobi od 7 do 11 godine, te od 20 do 25 učenika po školi.

Pored takmičarskog dijela održat će se kviz znanja i prezentacija o zdravom načinu života, a jedna od zanimljivih disciplina bit će takmičenjenastavnika. Svrha projekta je učenike osnovnih škola upoznati s vrijednostima koje su najznačajnije za razvoj mlade osobnosti.

Loptarija je međunarodni projekat koji uključuje devet zemalja - Sloveniju, Italiju, Austriju, Mađarsku, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Srbiju i Crnu Goru. Riječ je o manifetsaciji koja je splet dječje radosti, fair playa, sporta, igre, znanja i druženja.

Škola koja pobjedi ide na državno takmičenje u Sarajevo, 12. maja, dok će pobjednici s državnog takmičenje ići na međunarodno finale u septembru u Zagrebu. Takmičenje će se održati na KSC Kantarevac s početkom u 12 sati u slučaju lijepog vremena, a u slučaju nevremena u Sportskoj dvorani Sjeverni logor .

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije