Loš početak koštao BiH poraza od Španije

Prijateljski meč

Loš početak koštao BiH poraza od Španije

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Španije u prijateljskom meču u St. Gallenu rezultatom 3:1.

Jako loše je naša selekcija ušla u ovaj meč, a Španci su mogli do vodstva stići već u prvoj minuti. Aritz Aduriz se našao u šansi, ali Asmir Begović sjajno brani.

Loša igra našeg veznog reda davala je šanse Furiji. Do vodstva su stigli u 11. minuti kada je Nolito sjajno pogodio za vodstvo od 1:0. Samo sedam minuta kasnije novi gol u mreži naše selekcije. Muhamed Bešić je pogriješio, a čaroban lob Nolita završava u golu za sigurnih 2:0. Ipak, u 29. minuti reprezentacija BiH se vraća u meč. Emir Spahić je pogodio za smanjenje rezultata na 2:1.


 

 Spahić je u finišu prvog dijela isključen. Odlučio je da se obračuna sa Špancima, a sudija mu je pokazao put u svlačionicu.

Nastavak meča donio je mnogo bolju igru naše reprezentacije, koja je s igračem manje bila mnogo bolji rival na terenu. Već na otvaranju drugog dijela Milan Đurić je u šansi. Izašao je sam pred Sergija Asenja, ali je šutirao ravno u španskog čuvara mreže. Isti igrač je u šansi i u 66. minuti. Duljević je dobro ubacio, a Đurić pogađa stativu. Duljević je u glavnoj ulozici i četiri minute kasnije kada njegov udarac brani Asenjo.


Do kraja je Pedro završio posao za konačnih 3:1.


Prijateljska utakmica:

BiH - Španija 1:3 (Spahić 29' / Nolito 11', 18', Pedro 90+4')

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

BiH: Begović, Spahić, Vranješ, Zukanović, Bešić, Hadžić, Kolašinac, Pjanić, Višća, Hodžić, Džeko.

ŠPANIJA: Asenjo, Bellerín, San José, Bartra, Azpilicueta, Bruno, Cesc, Marco Asensio, Silva, Nolito i Aduriz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi