Loša igra Željezničara u Tuzli, ali bod ide na Grbavicu

Nikolić spasio Želju poraza

Loša igra Željezničara u Tuzli, ali bod ide na Grbavicu

M. Šljivak

Fudbaleri Slobode i Željezničara remizirali su danas na Tušnju rezultatom 2:2 u susretu 6. kola Lige za prvaka.

Nakon mirnog uvoda u meč u kojem je Sloboda kontrolisala loptu, prva prava šansa za domaće donosi im i prednost. Grešku odbrane Želje koristi Ordagić, uposlio je Asima Zeca, koji pogađa mrežu gostiju za prednost od 1:0.

Umirila je Sloboda potom meč, a prvi šut u okvir gola gosti iz Sarajeva imali su tek u 30. minuti. Ivan Lendrić je pobjegao odbrani, ali je lopta izbijena s gol-crte.

Ipak, nešto bolju igru u tim trenucima gosti su naplatili u 37. minuti. Miroslav Stevanović je na fantastičan način uposlio Ivana Crnova, koji pogađa za 1:1.

Međutim, to nije bilo sve u prvog poluvremenu. Igrala se nadoknada prvog dijela kada veliku grešku Bogičevića koristi Hairilahović. Uposlio je Zeca, koji pogađa za novo vodstvo Tuzlaka od 2:1.

Nastavak meča također donosi bolju igru tuzlanskog tima. Veliku šansu imao je Ziljkić koji je pogodio stativu, a problemi u igri Plavih bili su vidljivi i kod greške Blagojevića nakon čega je Kjosevski spasio Želju.

Pokušao je Slavko Petrović sa uvođenjem Bekrića i  Nikolića da nešto promijeni u igri svog tima, a u tome je i uspio. Stevo Nikolić je u 84. minuti pogodio za 2:2, te je donio veliki bod timu s Grbavice.

Do kraja se rezultat nije mijenjao i Željo je ovim bodom došao ponovo do prvog mjesta na tabelu sa bodom ispred Zrinjskog.

Liga za prvaka, 6. kolo:

Sloboda - Željezničar 2:2 (Zec 13', 45+1' / Crnov 37', Nikolić 84')

Sloboda: Erić, Škahić, Efendić, Ordagić, Subić, Lazevski, Mehmedagić, Smajić, Hairilahović, Zec, Kalezić.

Željezničar: Kjosevski, Crnov, Blagojević, Hasanović, Bogičević, Stojanović, Kerla, Zeba, Musa, Lendrić, Stevanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:








Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi