Loša utakmica u Mostaru: Zrinjski i Čelik remizirali

Zrinjski i dalje bez primljenog gola, ali posustaje

Loša utakmica u Mostaru: Zrinjski i Čelik remizirali

Fudbaleri Zrinjskog i Čelika su večeras u prvoj utakmici šestog kola BH Telecom Premijer lige u Mostaru odigrali bez golova.

Prvo poluvrjeme utakmice Pod Bijelim brijegom donijelo je vrlo lošu fudbalsku predstavu. Zrinjski je bio agilniji tim, a nekoliko poluprilika imali su Nikolić i Mešanović. Čelik je tek nekoliko puta zaprijetio, ali ni u jednoj situaciji nije bilo veće opasnosti.

Nastavak utakmice donosi mnogo bolju igru obje ekipe. Mogao je Zrinjski povesti već na otvaranju drugog poluvremena, ali ali je odbrana Čelika u par navrata dobro izblokirala udarce fudbalera domaćeg tima. I Čelik je imao svoje šanse na startu drugog poluvremena, a dobro je pokušao Dedić, koji je šutirao sa distance.

Rezervista Filipović, koji je u igru ušao u 54. minuti umjesto Zakarića, donio je veliku živost ekipi Zrinjskog. Donedavno fudbaler Drine je nekoliko puta bio opasnost za gol Adija Adilovića, a najbliži je golu bio u 72. minuti kada je pogodio prečku.

Do kraja utakmice su i jedni i drugi pokušali doći do pobjede, a dobru priliku propustio je Stevo Nikolić. Napadač Zrinjskog je za nekoliko centimetara bio 'prekratak' nakon jednog ubačaja sa strane, pa je prilika otišla u nepovrat.

Ostalo je 0:0, rezultat kojim zadovoljniji mogu biti gosti iz Zenice. Zrinjski je uvezao dva uzastopna domaća remija, ali je i dalje lider na tabeli. Plemići su nakon šest kola još uvijek bez primljenog gola.

Premijer liga, 6. kolo:

Zrinjski - Čelik 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Karačić, Blaić, Peko, Graovac, Radulović, Žeravica, Stojanović, Mešanović, Nikolić, Laštro, Zakarić.

Čelik: Adilović, Kazazić, Bajraktarević, Karić, Dedić, Selimović, M. Popović, Bureković, Pezer, Jusić, Čolić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.