Ludilo u Poljicama nakon plasmana u Kup BiH

Mali tim u završnici

Ludilo u Poljicama nakon plasmana u Kup BiH

M. Šljivak

Kup Bosne i Hercegovine iz sezone u sezonu donosi mnogobrojna iznenađenja.

Nije neobično da u našoj zemlji apsolutni autsajderi dođu do velikih rezultata protiv velikih favorita, ali uglavnom im to bude sve što naprave u ovom takmičenju, jer već u narednom krugu slijedili eliminacija.

Ove sezone će među 32 ekipe koje će se boriti za trofej naći i ekipa Svatovca iz Poljica, član Druge lige Federacije BiH, grupa Sjever.

Ovaj tim je napravio senzaciju protiv Rudara iz Kaknja. Nakon penala (5:3) su izbacili mnogo renomiranijeg protivnika i igraće u završnici Kupa BiH.

Svatovac je sezonama unazad u vrhu Druge lige Sjever. Ipak, za korak naprijed im nedostaje infrastruktura, ali dobri rezultati ovog tima daleko se čuju i sasvim sigurno da tim iz Poljica nikome neće biti lagan rival.

Igrači Svatovca su veliki uspjeh znali proslaviti. Nakon utakmice je uslijedilo veliko slavlje, koje je naravno zabilježeno i kamerom.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi