Lugušić odbio iranski Persepolis

Potvrdio za SportSport.ba

Lugušić odbio iranski Persepolis

Enver Lugušić, trener golmana bh. reprezentacije, odbio je angažman u iranskom prvoligašu Persepolisu. 

Našeg stručnjaka za trenera golmana u ovom timu želio je vidjeti Branko Ivanković s kojim je već ranije uspješno sarađivao, ali je Lugušić bez mngoo razmišljanja odbio poziv bivšeg trenera Dinama. 

"Veliki sam prijatelj sa Brankom Ivankovićem i zajedno smo već dosta sarađivali. Čim je preuzeo Persepolis zvao me da mu se pridružim i moram priznati da su financijski uslovi bili doista sjajni, međutim, zahvalio sam se Branku i rekao mu da želim ostati u reprezentaciji. Cilj mi je da se što više posvetim radu sa našim golmanima, jer je stvorena jedna lijepa priča i nadam se plasmanu na Evropsko prvenstvo", rekao je Lugušić za SportSport.ba.

Podsjetimo, Lugušić je kao trener golmana radio u više azijskih ekipa, među kojima su Saba Battery, Shangai Shenhua, Shandon Luneng, Persopolis, Al Wahda i Al Fujairah. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.