Lulić lakše povrijeđen, Zmajevi trenirali u Zenici

Sedam-osam igrača u Sarajevu zbog viza

Lulić lakše povrijeđen, Zmajevi trenirali u Zenici

E. Škorić

U 10 sati nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine započela je prvi trening u Zenici.

Zmajevi su se tijekom jučerašnjeg dana okupili u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici, čime zvanično počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Senad Lulić je u Zenicu stigao lakše povrijeđen i on će biti pošteđen treniranja danas (oba treninga), a selektor Safet Sušić je nakon razgovora s Lulićem saznao da riječ nije o ozbiljnoj povredi, mada će veznjak Lazija odraditi još jedne preglede kod liječničkog tima reprezentacije.

Jedna grupa igrača nije prisustvovala prvom treningu jer su morali putovati u Sarajevo da bi riješili vize za Vels. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Zmajevi će u Trening centru odraditi trening danas i u 17 sati, a polazak u Tuzlu, gdje u četvrtak igramo prijateljsku utakmicu protiv Lihtenštajna, planiran je za sutra iza 12 sati. 

Sutra navečer će reprezentativci trenirati na Tušnju, a postoji mogućnost da i u četvrtak, na dan utakmice, jedna grupa igrača odradi trening, što je i sam selektor jučer najavio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.