Lijevi bek Zmajeva nakon Belgije

Lulić: Mogli smo i zasluženo pobijediti

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je u 3. kolu kvalifikacija za EURO 2016 remizirala sa Belgijom odigravši 1:1. Iako su izabranici Safeta Sušića imali vodstvo od 1:0 nakon prvih 45 minuta, na kraju su se morali zadovoljiti samo jednim bodom.

Prvi jedne od najjačih reprezentacija svijeta nije bilo lako igrati, a nakon tri odigrane utakmice naš nacionalni tim ima svega osvojena dva boda. Iako žale za činjenicom da su nakon večerašnjeg meča mogli imati duplo više, većina Zmajeva smatra da još uvijek ništa nije gotovo, te da je još uvijek mnogo bodova u igri.

Odbrana reprezentacije BiH nije večeras imala nimalo lagan zadatak -  zaustaviti jedan od najpotentniji napada na svijetu. Ipak, defanzivci su večeras odradili solidan posao.

"Idemo dalje igrati utakmice koje nam ostaju. Belgija je jedan dobar protivnik, ali nekako ne znamo da se radujemo ili nekako, da kažem, tugujemo. Imali smo na poluvremenu vodstvo od 1:0, tako da kad se pogleda čitav susret mogli smo i zasluženo pobijediti", rekao je lijevi bek naše reprezentacije i fudbaler Lazija, Senad Lulić, te dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"1:1 je okej rezultat, i ništa tu nije gotovo. U ovoj godini imamo još tu jednu utakmicu, pa ćemo tek nakon nje znati kako dalje".

U ovoj kalendarskog godini Zmajeve očekuje još gostovanje kod Izraela koje je na programu 16. novembra.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.