Mace: Uz maksimalan napor do trijumfa u Gabeli

Napadač Radničkog

Mace: Uz maksimalan napor do trijumfa u Gabeli

Već pet utakmica zaredom Radnički iz Lukavca ne zna za trijumf što je izabranike Darke Vojvodića koštalo pada na tabeli na deseto mjesto. 

U posljednjem kolu Lukavčani su doživjeli poraz na domaćem terenu od favorizovanog Bratstva iz Gračanice, a jedna od rijetkih svijetlih tačaka u Vojvodićevom timu bio je napadač Marsel Mace koji je postigao jedini pogodak za Radnički.

„Nismo u posljednje vrijeme na nekadašnjem nivou, ali nismo ni miljenici sreće tako da smo trenutno na desetom mjestu iako smo u prošloj sezoni do posljednjeg kola bili kandidat za ulazak u Premijer ligu,“ kaže Mace, koji je sretan što je nakon malo dužeg posta postigao pogodak.

U narednom kolu Radnički ide na noge GOŠK-u u Gabelu. Gabeljani će imati prednost domaćeg terena, ali se Mace nada da će Radnički konačno prekinuti crnu seriju.

„Novi poraz nas može lako dovesti u nazvidnu situaciju na tabeli zbog čega moramo uložiti maksimalan napor i ostvariti trijumf koji bi nas učvrstio u sredini tabele. Respektujemo protivnika, ali sigurno možemo do povoljnog rezultata,“ dodao je Mace.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.