Magath: FSBiH nema želju nešto promijeniti

Objasnio svoje "ne" Bosni

Magath: FSBiH nema želju nešto promijeniti

Jedno od trenerskih imena koje se pojavilo na spisku kandidata za selektora fudbalske reprezentacije je ono njemačkog stručnjaka Felixa Magatha.

Ipak, nekadašnji trener HSV-a, Bayerna, Schalkea i Wolfsburga, zahvalio se ponudi iz N/FSBiH, a u nedavnom gostovanju u kultnoj fudbalskoj emisiji Ran, Magath je objasnio zašto nije preuzeo fudbalsku repreezentaciju Bosne i Heregovine.

"Imam želju za fudbalom", kazao je Nijemac, a na novinarsko pitanje zašto onda nije preuzeo Bosnu i Hercegovinu, magath je kazao:

"Pfff... Oni nisu željeli biti svjetski prvaci. Imaju sada tu situaciju sa neuspjelim tokom kvalifikacija za EURO 2016, nešto su tu uradili pogrešno, ne znam tačno šta. U svakom slučaju, sada su u toj teškoj situaciji i traže nekoga da ih vrati u igru. Pošto grupa nije neprolazna, a i dobije se dosta novca. Eh, to bih bio moj zadatak".

Novi voditelj kultne emisije Ran konstatovao je da je izgledalo kako mu N/FSBiH nudi angažman na duži period?

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ne, niti sam primjetio da njihov Savez želi nešto interno mijenjati. Oni žele da rade kao i prije po svome i da im neko svo to smeće napravljeno u ovim kvalifikacijama u roku od par sedmica ispravi. I to tako tako jednostavno ne ide", rekao je Magath.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.