Mahinić: Obaveza je odigrati borbeno i dobro na derbiju

Kapiten Veleža pred revanš Kupa BiH

Mahinić: Obaveza je odigrati borbeno i dobro na derbiju

M. Maksimović

Amer Mahinić sutra će po drugi put s kapitenskom trakom oko ruke povesti fudbalere Veleža na još jedan gradski derbi. 

Rođeni su Pod Bijelim brijegom u prvom susretu osmine finala Kupa poraženo od Zrinjski s 3:0 i teško je za očekivati da mogu prirediti senzaciju i proći dalje. Mahinić se nada da će mladi tim igrati borbeno i na kraju makar pobijediti gradskog rivala.

“Ne treba se mnogo zanositi i davati velika obećanja s obzirom na naše trenutne mogućnosti. Uvjeren sam da možemo odigrati dobro i makar pobijediti gradskog rivala. Zrinjski je trenutni lider Premijer lige, pobijedili su u subotu Sarajevo, imaju širok kadar, dok mi u ovom trenutku više razmišljamo o prvenstvu u kojemu smo na četiri posljednje utakmice osvojili šest bodova i krenuli ka sredini tabele. Teško je očekivati da prođemo dalje, ali imamo obavezu prema navijačima i dresu koji nosimo da odigramo borbeno i dobro”, rekao je Mahinić.

Ibro Rahimić će i sutra vjerovatno promiješati karte, te priliku pružiti i igračima koji su u prvenstvu u drugom planu. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi