Mahmutović: Još se potajno nadam pozivu u reprezentaciju

Najbolji igrač Teplica za SportSport.ba

Mahmutović: Još se potajno nadam pozivu u reprezentaciju

D. Kurbegović

U češkoj Gambrinus ligi ove sezone naša zemlja je imala nekoliko svojih predstavnika. Hradec za kojeg su igrali Haris Harba i Emir Halilović su nažalost napustili društvo najboljih ekipa, dok su Teplice ostale u najjačoj ligi Češke prije svega radi odlične sezone naših internacionalaca Admira Ljevakovića i posebno Aidina Mahmutovića.

Za SportSport.ba najbolji igrač Teplica govorio je o završenoj sezoni, ambicijama u narednom periodu, te reprezentaciji naše zemlje.

Teplice su u posljednjim kolima nakon velike borbe osigurali opstanak u ligi

"Razlog za lošu sezonu je bio katastrofalan start prvenstva, kada smo nakon 10 kola zauzimali posljednje mjesto na tabeli. Nakon smjene trenera krenuli su i bolji rezultati, tako da smo dostigli ekipe koje su nam bili konkurenti za opstanak i na kraju osigurali opstanak. Nadam se i vjerujem da se neće nikada ponoviti prošla sezona u kojoj smo čitavo vrijeme igrali pod velikim pritiskom", ističe 27-godišnji Mahmutović.

Najlošija sezona rezultatski, dok je individualno bila najbolja

"Nažalost sezona sigurno rezultatski za zaborav, međutim meni će ostati u sjećanju jer sam stvarno dobro igrao. U prvenstvu sam postigao 12 golova uz šest asistencija, dok sam u kupu postigao pet golova. Kako sam stigao iz Čelika u Teplice prije šest sezona ovo je bila najbolja sezona, ali kakve nam koristi kada smo kao ekipa jedva osigurali opstanak", govori jedan od najboljih strijelaca Češke lige već nekoliko godina.

Najvjerovatnije da će i sljedeću sezonu igrati za Teplice

"Već šestu godinu sam ovdje i ne mogu se požaliti na sve što je vezano za ovaj grad i klub. Imam ugovor još tri sezone i teško da ću napustiti klub jer rukovodstvo kluba za mene traži veliko obeštećenje koje klubovi iz Češke i Austrije ne mogu platiti. Bio sam prije dvije sezone nadomak prelaska u Spartu iz Praga, ali klub je blokirao transfer i na kraju sam produžio ugovor. U četvrtak nam počinju pripreme i nakon kratkog odmora u Zenici vraćam se u Češku", kaže bivši mladi reprezentativac BiH.

Postoji mogućnost da mlađi brat također obuče isti klupski dres

"Selmir je ovdje bio prošlu zimu na probi i zadovoljio je ukuse čelnika kluba, međutim veliki broj stranaca koji igraju za drugu ekipu stopirao je transfer. Sada postoji mogućnost da ponovo dođe u Teplice i sigurno da niko od mene ne bih bio sretniji kada bi igrao u tandemu sa bratom", nada se stariji Mahmutović koji će 8 mart ove sezone upamtiti po rođenju sina Afana kome je i posvetio pogodak postignut protiv Budejovica.

Iako je svake sezone u vrhu strijelaca Gambrinus lige poziv u reprezentaciju još nije došao

"Svjestan sam da je konkurencija u napadu kada je u pitanju reprezentacija strašna što je i dobro da imamo takve igračke veličine kao što su Džeko i Ibišević. Ja sam uvijek šutio i davao sve od sebe na terenu, možda Češka liga nije top u Evropi, ali ja se iskreno nadam da ću u narednom periodu u nekoj prijateljskoj utakmici dobiti poziv što mi je svakako san, jer nakon igranja za mladu reprezentaciju poziv u A selekciju bi bio šlag na karijeru", potajno se nada rođeni Dobojlija.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Putem medija i prijatelja prati nastupe bivšeg kluba

"Preko Interneta pratim igre Čelika koji je prošle sezone napravio veliki pomak u odnosu na prošle sezone. Malo im je falilo da izbore Evropu, a svi su vidjeli koliko taj grad i navijači žive za klub. Ovom prilikom pozdravljam sve Robijaše i nadam se da će Čelik naredne sezone izboriti Evropu, a ja se nadam da ću prije završetka karijere odigrati makar još jednu sezonu na Bilinom polju", završio je razgovor za SportSport.ba Aidin Mahmutović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.