Mahmutović: Protiv Podrinja neće nedostajati motiva

Napadač Zvijezde 09

Mahmutović: Protiv Podrinja neće nedostajati motiva

U posljednjem kolu jesenjeg dijela sezone, fudbaleri Zvijezde 09 u komšijskom derbiju će dočekati Podrinje i pokušati da se timu iz Janje u potpunosti revanširaju za jedini poraz u ovom šampionatu. 

Ekipa iz Etno sela “Stanišići” nakon promjene trenera nanizala je nekoliko važnih pobjeda, a nastavak niza očukuju i u ovom meču.

Napadač Selmir Mahmutović vjeruje da njegova ekipa može do nova tri boda koja će im puno značiti u borbi za titulu.

"Motiva u ovom susretu neće nedostajati, jer je Podrinje jedina ekipa koja je uspjela da nas savlada ove sezone. Ovi komšijski derbiji su po pravilu neizvjesni i jedan dobar potez ili greška mogu da riješe pobjednika, zbog čega u meč moramo ući maksimalno angažovano. Od prvog minuta ćemo pokušati nametnuti svoju igru, ali to ne znači da ćemo bezglavo jurišati da postignemo pogodak, već da ćemo strpljivo čekati svoje prilike. Promjena trenera je pozitivno utjecala na ekipu, pa smo na gostovanjima protiv Slavije i Olimpika ostvarili pobjede i postigli ukupno šest pogodaka. Nadamo se nastavku golgeterskog niza, što bi sigurno donijelo pobjedu sa kojom bi na zimsku pauzu otišli zadovoljni", rekao je Mahmutović za klupski sajt. 

Meč protiv Podrinja će biti treći koji će Zvijezda 09 odigrati u svega sedam dana, a već u srijedu ih očekuje novi težak ispit u revanš meču četvrtfinala Kupa BiH protiv Olimpika.

"Još uvijek ne osjećamo umor i fizički smo dobro spremni, pa ne bi trebalo biti problema što se toga tiče protiv tima iz Janje. Utakmica protiv Olimpika je za nas jedna od najznačajnijih ove sezone i sigurno ćemo izvući i posljednji atom snage kako bismo prošli u polufinale. U ova dva susreta prije zimske pauze razmišljamo samo o maksimalnom učinku, čime bi uspješno zaokružili ovaj težak ciklus", zaključio je Mahmutović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi