Mahmutović tragičar Čelika, Krupa s penala do pobjede

Milutinović iskoristio penal, Mahmutović nije

Mahmutović tragičar Čelika, Krupa s penala do pobjede

M. Šljivak

Krupa i Čelik otvorili su 5. kolo Premijer lige BiH, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu rezultatom 1:0.

Prvo poluvrijeme donijelo je apsolutnu dominaciju Krupe. Od prve minute domaći fudbaleri su krenuli žestko prema golu Čelika, ali nedostajala im je prava završnica. 

Čelik je odlučio da pokuša nešto napraviti igrama na kontre. Jedna kontra je donijele i priliku za Kouadija, ali je Fejzić lagano odbranio njegov pokušaj.

U finišu prvog dijela nekoliko opasnih situacija pred golom gostiju iz Zenice. Najbolju šansu je imao Nusmir Fajić, ali je njegov udarac Hasanhodžić izbacio s gol-linije. 

Na odmor se otišlo bez golova (0:0), a nastavak je donio dosta uzbuđenja.

Krupa je i u nastavku krenula ofanzivno. Imali su nekoliko pokušaja, ali realizacija je ovom timu veliki problem na početku nove sezone.

Veliku šansu da dođe do vodstva Čelik propušta u 60. minuti. Vukotić je u kaznenom prostoru srušio Šišića, sudija je pokazao na bijelu tačku, ali udarac Aidina Mahmutovića pogađa stativu.

Nakon velike šanse za goste, Krupa je ponovo krenula žestoko na gol Čelika. Redali su se pokušaji pred golom Markovića, a vrijedi izdvojiti pokušaj Barića u 68. minuti, te očajan pokušaj Fajića u 73. minuti iz dobre pozicije.

Ipak, u 79. minuti domaći dolaze do vodstva. Dosuđen je novi penal, ovog puta za domaće, a Zoran Milutinović je precizan za vodstvo od 1:0.

Do kraja promjene rezultata nije bilo, te je Krupa došla do prve pobjede u novoj sezoni Premijer lige BiH.

Premijer liga BiH, 5. kolo:

Krupa - Čelik 1:0 (Milutinović 79'p)

Krupa: Fejzić, Makitan, Jašarević, Koljić, Ljubenović, Milutinović, Vukotić, Aleksić, Milanović, Fajić, Marjanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik: Marković, Udovičić, Hasanhodžić, Kouadio, Kadrić, Mehić, Šabanović, Šišić, Ćemalović, Mahmutović, Duraković.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi