Mahmutović: Znamo da se nosimo sa pritiskom

Prvotimac Budućnosti za SportSport.ba

Mahmutović: Znamo da se nosimo sa pritiskom

S. Mlaćo

Nogometaši Budućnosti iz Banovića u subotu će na svom stadionu ugostiti FK Bosna Semu, te pokušati upisati vrijedna tri boda u borbi za opstanak u Prvoj ligi FBiH.

Banovićani su trenutno na 13. mjestu sa 31 osvojenim bodom i protiv Sarajlija im igra samo pobjeda. Za SportSport.ba je uoči ovog meča govorio desni bek Budućnosti Halil Mahmutović.

"Svaka utakmica kući nam je jako bitna, tako i sa Bosna Semom. Tu kockanja nema, kući moramo pobijediti, da bi se ponovo vratili u zonu spasa. Oni igraju rasterećeno, a mi smo pokazali da znamo da se nosimo i sa pritiskom i uspješno riješimo neke također bitne utakmice. Nadam se, bez mrvice potcjenjivanja, da će Bosna Sema biti samo jedna u nizu", kazao je Mahmutović na početku razgovora.

Bez obzira na subotnji ishod meča, Budućnost će do kraja sezone voditi veliku borbu za opstanak.

"Da će biti teško, hoće sigurno. Glavni konkurenti za opstanak su nam nezgodne ekipe, tu je i veliko ime, Velež, također Jedinstvo i još par ekipa koje imaju veliko iskustvo igranja u Prvoj ligi. Mislim da je naša prednost u tome što igramo puno bolje od svakog konkurenta kada je sve korektno. Tako da se nadam korektnosti i u tom slučaju problema ne bi trebalo biti", jasan je bio 26-godišnji prvotimac tima iz Banovića.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ove sezone Mahmutović je upisao 20 nastupa. Ipak, baš najzadovoljniji svojim igrama, ali vjeruje da će biti sve bolje i bolje do samog kraja sezone.

"Kada su u pitanju moje igre, nisam zadovoljan kao što sam znao biti, ali je na vrijeme počelo da ide na bolje, tako da bi kraj sezone mogao biti u superlativu kad sam ja u pitanju, a taj dio koji nam predstoji je definitivno i najbitniji", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba prvotimac FK Budućnost Halil Mahmutović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi