Mahmutović: Zvijezda 09 želi pobjedu protiv Sloge

Napadač Zvijezde 09

Mahmutović: Zvijezda 09 želi pobjedu protiv Sloge

D. Rakanović

Nakon poraza u komšijskom derbiju protiv Podrinja, fudbaleri Zvijezde 09 nisu više vodeći tim na tabeli Prve lige Republike Srpske, pa će u meču sa Slogom pokušati da ostvare novu pobjedu i vrate se na vrh. 

Tim iz Etno sela Stanišići igra u ritmu srijeda-subota i nema puno vremena za odmor, a u petnaest dana odigraće pet mečeva. 

Napadač Selmir Mahmutović ističe da protiv Sloge njegov tim nema pravo na kiks, te da samo pobjeda može da zadovolji apetite kluba.

"U prošlom kolu smo poraženi u Janji, iako smo u najmanju ruku bili ravnopravan rival što nas je na vrijeme otrijeznilo da shvatimo da u svakoj utakmici moramo pružiti svoj maksimum. Taj susret smo već arhivirali i spremno dočekujemo Dobojlije koji se ne smiju potcjeniti i koji imaju nekoliko kvalitetnih pojedinaca. Kvalitet je na našoj strani, međutim to trebamo dokazati na terenu i od prvog minuta nametnuti svoju igru. Ukoliko odigramo na očekivanom nivou pitanje pobjednika se neće postavljati i bodovi će ostati u Etno selu Stanišići. Hendikep za nas predstavlja činjenica da zbog kartona u timu neće biti Dušana Babića, Stefana Tripkovića i Ermina Huseinbašića, međutim siguran sam da će svi igrači koji istrče na teren dati puni doprinos osvajanju bodova", rekao je Mahmutović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Ekipa Zvijezde je ostvarila plasman u osminu finala Kupa RS, a nakon susreta sa Slogom očekuje ih meč Kupa BiH protiv Bosne iz Visokog.

"Nećemo imati puno vremena za odmor poslije meča sa Slogom, jer već u srijedu igramo protiv Bosne iz Visokog. To je istorijski meč za klub, jer po prvi put igramo u Kupu BiH i to je još jedan izazov za nas. Nadam se da i tu prepreku možemo preskočiti, te u dobrom ritmu i raspoloženju završiti ovaj izuzetno naporan ciklus. Želimo da nastavimo sa pobjedama i ostanemo na pravom kolosijeku, a naš cilj je jasan i on se nije promjenio i to je plasman u Premijer ligu BiH", zaključio je Mahmutović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi