Mahmutovićev prvijenac u pobjedi Plzena

Plzen bolji od Tachova u pripremnoj utakmici

Mahmutovićev prvijenac u pobjedi Plzena

D. Kurbegović

Ekipa Viktorije Plzen danas je odigrala i prvu prijateljsku utakmicu u okviru priprema za nastavak sezone u kojoj je cilj naslov prvaka.

U zimskom prelaznom roku ovu sjajnu ekipu koja je već godinama u vrhu nogometa u Češkoj pojačao je i naš internacionalac 28-godišnji Aidin Mahmutović, koji je nakon sedam godina u ekipi Teplica prešao u Plzen.

Da bi mogao biti veliko pojačanje za jesenjeg prvaka Synot lige, bivši napadač Toška, Čelika i Teplica pokazao je već u prvoj utakmici za novi tim. Mahmutović je počeo utakmicu protiv niželigaša ekipe Tachova, a već u četvrtoj minuti susreta u svom prvom dodiru s loptom zatresao je mrežu Tachova, što mu je bio i prvijenac za novi klub.

Naš internacionalac je odigrao prvo poluvrijeme koje je završeno minimalnim vodstvom Plzena 1:0. u nastavku utakmice nakon mnogo izmjena u obje ekipe konačni rezultat glasio je 3:1 za ekipu Plzena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.