Mahović: Znamo situaciju Travnika, ali mi želimo pobjedu

Ofanzivac Olimpika pred meč na Piroti

Mahović: Znamo situaciju Travnika, ali mi želimo pobjedu

S. Mlaćo

Nakon poraza od Orašja (0:1) u 11. kolu Prve lige Federacije BiH, Olimpik ide na gostovanje Travniku, koji je u dosadašnjem dijelu sezone sakupio samo tri boda i nalazi se u teškoj borbi za opstanak.

Član Vukova sa Otoke Armin Mahović je u najavi utakmice sa Travnikom istakao da njegov tim zanima samo osvajanje sva tri boda protiv posljednjeplasiranog tima u ligi.

“Mogla bi to biti teška utakmica, Travnik je u takvoj poziciji da su mu bodovi zaista neophodni i prijeko potrebni. Znamo da su posljednji, znamo sa kakvim se problemima susreću, ali mi imamo jasno zacrtane ciljeve i u Travniku računamo samo na pobjedu. Mislim da ćemo je i ostvariti, a Travnik neka neophodne bodove traži negdje drugo”, kazao je Mahović na početku razgovora za službenu stranicu Olimpika.

U protekloj sedmici, fudbaleri Olimpika su radili na otklanjanju grešaka koje su pravili protiv Orašja.

“Poraz protiv Orašja malo nam je poremetio atmosferu, ali to je trajalo tek dan ili dva. Nakon toga smo vrijedno radili na otklanjanju svojih grešaka i trenirali smo kvalitetno tokom cijele sedmice, tako da mislim da smo sada spremni da uspješno odigramo utakmicu u Travniku, ali i sve utakmice do kraja ove polusezone”, istakao je krilni napadač Olimpika.

On je ove sezone odigrao sve utakmice u Prvoj ligi Federacije BiH, a postigao je dva gola dodavši tome i jednu asistenciju.

“Dijelom sam zadovoljan svojim partijama, ali mislim da mogu još mnogo bolje. Želim podići svoju formu do kraja ove polusezone, pa ćemo vidjeti šta će biti dalje”, kazao je Mahović.

Nakon što je Orašje savladalo Olimpik na Otoci, čelnu poziciju na tabeli Prve lige Federacije BiH preuzela je Sloga. Mahović ističe da njegov tim prvenstveno razmišlja o svojim utakmicama, ali da se nada i da će druge ekipe odigrati dobre utakmice protiv Sloge.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

“Pratimo rezultate svojih konkurenata. Naravno, u prvom planu je da mi svaku utakmicu odigramo najbolje što možemo, jer u tom slučaju ne bismo morali razmišljati o njima. Da smo dobili Orašje, bili bismo prvi na tabeli. Nadamo se da Velež može ostvariti dobar rezultat protiv Sloge”, kazao je Mahović na kraju razgovora.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi