Majkić, Helvida i Smajić potpisali za Sandvikens
Foto: sandvikensif.se

Pronašli novi klub

Majkić, Helvida i Smajić potpisali za Sandvikens

Trojica bh. internacionalaca Danijel Majkić, Armin Helvida i Irhan Smajić karijeru će nastaviti u Švedskoj. 

Klub koji se takmiči u trećem rangu švedskog nogometa sa ovim trojcem, koji ima iskustvo igranja u Premijer ligi BiH, potpisao je ugovor do kraja sezone, a o njihovim igračkim kvalitetama trener Stefan Lundin ima samo riječi hvale. 

"Danijel, Armin i Irhan će nam donijeti širinu u timu koja nam je potrebna. Uvjeren sam da će biti pojačanja", kazao je trener Lundin. 

Majkić je posljednji angažman imao u banjalučkom Željezničaru, a ranije je igrao još za Zlate Moravce, Al-Ahli, Schachtjor, KS Samaru, Baltiku, Velež i Leotar. U sezoni 2015/2016. je proglašen najboljim veznjakom u slovačkom šampionatu.

Iza Smajića, koji je ranije bio član Travnika i Olimpika, je skoro 100 utakmica u Premijer ligi BiH, dok je Helvida u našoj zemlji igrao za Travnik, Novi Travnik, GOŠK i Metalleghe. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi