Majstori iz Poljica: Svatovac piše "novu" historiju

Najzanimljiviji tim šesnaestine finala Kupa

Majstori iz Poljica: Svatovac piše "novu" historiju

Svatovac iz Poljica član je Druge lige Sjever i vjerovatno najinteresantniji tim šesnaestine finala Kupa BiH koja je na programu danas.

Svatovac igra protiv Slavije iz Istočnog Sarajeva i nije potpuno bez šansi za plasmanom među 16 najboljih ekipa.

Ukoliko se to desi, bit će ispisana nova stranica historije ovoga kluba, a njihovi navijači "Paraziti" imat će snažan motiv da to valjano proslave. 

U prethodnom kolu Kupa, naime, oduševljenje je doseglo nivo kao da se ekipa plasirala u polufinale Kupa UEFA. Potvrda je to da zaista ljudi u Poljicama žive za ovaj klub i srčano doživljavaju svaki njegov uspjeh.

Emotivnim postom su navijači Svatovca iz Poljica, inače sela koje se nalazi u blizini Lukavca, "Paraziti" najavili meč u Kupu.

Post prenosimo u cjelosti:

"Vjerovali, nadali se, iščekivali bolje dane, radovali se malim stvarima, velike smo znali proslaviti. Prije osam godina obnovili smo priču započetu 1994. godine. Novi "list" za nas, naše selo, naš "Svatovac"! Željeli smo samo jedno, povratak tamo gdje pripadamo. Vjerovali u našu Poljičku mladost, lutali selima i gradovima, ne znajući šta nas čeka. Često smo kući stizali poderanog grla, mokrih majica i hlača, bolesni i iscrpljeni. Ali nismo stali, nismo se predali, svi kao jedan – dizali parolu u nebo i srcem bodrili "Svatovac"!

Htjeli smo biti bolji, glasniji, euforičniji, jednom riječju dominantni. Svi su nas poštovali i cijenili naš rad. Desna ruka našem klubu, 12-ti igrač i vjetar u leđa. 

Akcija! "Stisnuli" smo start 2009. godine, i sve je krenulo kao iz bajke. Druga kantonalna preskočena kao plitak potok. Pjesma, dlanovi, bubanj udara. 

U „Prvoj“ smo ipak morali malo pričekati. Možda bitku dobijes na tribini i terenu, ali rat sa savezom nikada! I konačno 2012/13, kada smo mislili da je naš san daleko od jave, kročismo na čelo ljestvice, tamo gdje pripadamo! Borba na terenu, ali i na tribini. 

Rahić, Vražići, Devetak, Klokotnica...Cilj je ispunjen. 

Naš klub ostvari historijski rezultat, plasman u II ligu federacije BiH! Za nas je to bio Kraj! Cilj smo ostvarili, jedinstveno ušli među elitno društvo. Predali smo palicu mlađim momcima, koji se povremeno okupe i bodre Svatovac, ali nikad kao što smo to mi radili: Srcem i ljubavlju prema zeleno-bijeloj boji

Stara garda je svaki pozitivan pomak i rezultat u našem klubu pozdravila, pružila maksimalnu podršku i stavila se na raspolaganje. Sada smo svoje mjesto zauzeli na tribini sa košpicama u ruci. I kada se najmanje nadaš, dogodi se ČUDO!

Sada smo na malim tv ekranima, vrtimo se po portalima, širi se priča selima i gradovima. Poljice, tamo neki „Svatovac“ i KUP BIH! 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Nepojmljivo, nestvarno, nemoguće... 

Svatovac, Željezničar, Sarajevo, Sloboda, Čelik, Velež...Je'l ti bolan znaš kakva je to ljubav prema klubu. Ona se rađa, živiš i um'reš s njom!"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi