Majstorije Zebe za preokret Slobode protiv Viteza

Crveno-crni u vrhu

Majstorije Zebe za preokret Slobode protiv Viteza

E. Škorić

Pogocima Zajka Zebe Sloboda je slavila protiv Viteza s 2:1 u susretu šestog kola BH Telecom Premijer lige.

Sloboda je loše otvorila utakmicu, pošto su gosti u 13. minuti poveli sa 1:0. Kapetan je izveo korner, lopta je prevarila Pirića i završila u domaćoj mreži.

Do samog finiša prvog dijela Sloboda nije uspjela da se oporavi od šoka, a onda, poslije ubačaja iz kornera, Zeba majstorski pogađa ljevicom za 1:1. Prethodno je Veselinović ubacio iz ugla.

U 15. minuti nastavka Sloboda postiže drugi pogodak, dolazi do preokreta i na kraju nove važne pobjede. Zeba je poentirao iz slobodnjaka, pokazavši još jednom kakav je majstor.

Soboda je drugoplasirana sa 13 bodova i definitivno će ostati na toj poziciji, jer je Široki, koji ima utakmicu manje, na osam osvojenih bodova. Čelik ima devet, a vodeći je Zrinjski sa 14 bodova. Što se Viteza tiče, on je 15. sa četiri boda i čeka ga grčevita borba za opstanak.

Sloboda - Drina 2:1 (Zeba 45, 60/ Kapetan 13)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda: Pirić, Kostić, Efendić, Zeba, Ivetić, Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović, Govedarica, Ahmetović, Veselinović. 

Vitez: Živković, Jevtić, Pezo, Šantić, Kantar, Livančić, Pilipović, Barišić, Sadiković, Kapetan, Đurić

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.