Majstorska asistencija Medunjanina u porazu Phile
Foto: Screenshot

Chicago Fire slavio pobjedu

Majstorska asistencija Medunjanina u porazu Phile

Ekipa Chicago Firea je ugostila Philadelphiju Union u veoma bitnoj utakmici kada je u pitanju borba za pozicije pred play-off MLS lige. Chicago je, u konačnici, uspio doći do pobjede rezultatom 3:2.

Na Toyota Parku je viđen izuzetno zanimljiv susret, te dva preokreta.

Poveo je Chicago u trećoj minuti preko Nemanje Nikolića, ali Kappelhof samo tri minute kasnije pogađa vlastitu mrežu i donosi poravnanje Philadelphiji.

Gosti iz Philadelphije u 13. minuti dolaze do preokreta kada Bedoya pogađa za 1:2. Velike zasluge za drugi gol Phile idu i našem Harisu Medunjaninu, koji je Bedoyi uputio zaista majstorski pas i upisao šestu asistenciju u ovoj sezoni MLS lige.

Ipak, Nemanja Nikolić je u drugom poluvremenu uspio donijeti pobjedu Chicagu. Prvo je mađarski fudbaler pogodio za 2:2 sa bijele tačke u 64. minuti, da bi u 78. kompletirao hat-trick i postavio konačnih 3:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi