Maksimović nastavio golgetersku seriju protiv Zrinjskog

Premijer liga za juniore

Maksimović nastavio golgetersku seriju protiv Zrinjskog

E. Škorić

Juniori Slobode nastavili su s dobrim igrama, pa su u Tuzli s 2:0 pobijedili Zrinjski u susretu 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sloboda nastavlja da prati Sarajevo i Željezničar, a pobjeda nad Zrinjskim je dokaz da u mladom timu tušanjskog premijerligaša itekako ima kvalitetnih igrača.

U jednoj kvalitetnoj nogometnoj predstavi Sloboda je bila bolja od Mostaraca, koji nisu uspjeli da zaustave raspoloženi duo domaćeg tima.

Mrežu gostiju načeo je Kenin Devedžić u 29. minuti, da bi tačku na 'i' stavio sjajni Saša Maksimović u 90. minuti.

Za talentovanog juniorskog reprezentativca Maksimovića ovo je 13. pogodak i efikasniji od njega samo je igrač Sarajeva Imad Rondić.

Sloboda je trenutno na diobi drugog mjesta sa Željezničarom i obje ekipe imaju po 24 boda, dok je lider Sarajevo sa 30 bodova. 

U narednom kolu Sloboda će gostovati Željezničaru u derbiju.

Sloboda - Zrinjski 2:0 (Devedžić 29, Maksimović 90)

Sloboda: Glušac, Batalević, Čičkušić, Omić, Maksimović, Jović, Devedžić, Kasumović, Karić, Hodžić, Delić.

Zrinjski: Butigan, Džida, Duraković, Ljubić, Savić, Bošnjak, Rozić, Hajdarević, Božić, Domgjonaj.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi