Malbašić: Na domaćem terenu, mi se pitamo o svemu

Sloboda MG slavila protiv Sutjeske

Malbašić: Na domaćem terenu, mi se pitamo o svemu

D. Vejo

Od kada je prije tri nedjelje sjeo na klupu Slobode iz Mrkonjić Grada, Čedomir Ćulum pamti samo za dobre rezultate.

Prvo su Mrkonjićani remizirali sa Rudarom (2:2), da bi nakon toga također uslijedio remi ali ovoga puta sa šamačkim Borcem (1:1).

U zraku je lebdjela pobjeda, a ista je stigla u posljednjem kolu regularnog dijela prvenstva. Sloboda je jučer savladala ekipu Sutjeske na svom terenu rezultatom 2:0, te tako svima dala do znanja da je forma tima na zavidnom nivou.

Drugi gol na ovom susretu postigao je mladi Aleksandar Malbašić koji je ove zime stigao kao veliko pojačanje iz redova banjalučkog Borca.

"Igrali smo veoma dobro tokom cijele utakmice. Prvi gol smo postigli na vrijeme, a do kraja prve dionice imali smo još nekoliko izglednih šansi koje nismo iskoristili. Na pauzi, šef je od nas tražio da postignemo i drugi gol. To smo i uradili. Naravno i ekipa Sutjeske je imala svoje prilike, ali smo pokazali da se u Mrkonjić Gradu mi pitamo o svemu", izjavio je za SportSport.ba, Malbašić.

U play-out, Sloboda ulazi sa devete pozicije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi