Malbašić: Protiv Željezničara nismo bili na visini zadatka

Ofanzivac Slobode

Malbašić: Protiv Željezničara nismo bili na visini zadatka

Fudbaleri Slobode iz Mrkonjić Grada poraženi su prošlog vikenda na gostovanju protiv Željezničar Sport Teama sa 2:0, u okviru petog kola Prve lige Republike Srpske

Ofanzivac Mrkonjićana Aleksandar Malbašić istakao je da u utakmici protiv novajlije u Prvoj ligi jednostavno nisu bili na visini zadatka

"Što se tiče Željezničara znali smo da nas čeka mlada agresivna i dobra ekipa koju predvode dva iskusna igrača, golman Kukrika i Krunić. Jednostavno mi nismo bili na visini zadatka. Nismo odigrali utakmicu kako znamo, ali to ne umanjuje pobjedu Željezničara na čemu im ovom prilikom čestitam", rekao je Malbašić i nastavio:

"Pobjede i porazi su sastavni dio igre, nadam se da ćemo izvući pouku iz ove utakmice i u slijedećim utakmicama biti na nivou na kom znamo biti".

Slobodu već sutra očekuje nova utakmica. U okviru Kupa RS-a dočekaće ekipu Rudara iz Prijedora.  

"U srijedu igramo Kup RS-a protiv Rudara. Dobro ih poznajemo, nisu bez razloga na prvom mjestu u Prvoj ligi RS-a, što govori da imaju dobru ekipu i respektujemo ih, ali igramo na našem terenu i vjerujem da će to biti jedna dobra utakmica. U subotu nam dolazi Kozara iz Gradiške gdje se nadamo da ćemo pred našom publikom odigrati dobro i doći do novih bodova", naveo je Malbašić, koji u utakmici protiv Kozare neće moći nastupiti zbog žutih kartona. 


Prva liga RS