Maletić: Fudbalu sam dao najljepše godine

Ikona Borca oprostila se od profesionalnog fudbala

Maletić: Fudbalu sam dao najljepše godine

D. Vejo

Ikona banjalučkog Borca Darko Maletić, danas je dao svoju posljednju izjavu kao profesionalni fudbaler te nakon toga stavio tačku na predivnu fudbalsku bajku koja je trajala punih 20 godina.

Bogata igračka karijera, završena je danas tamo gdje je i počela, na Gradskom stadionu u Banjaluci. Borcu je dao sve, a zauzvrat nije tražio ništa. Trema i sjaj u očima, obilježili su danas posljednje zbogom banjalučkog fudbalskog velemajstora.

"U posljednje vrijeme imao sam dosta problema sa povredom. Išao sam na operaciju. Smatrali smo, stručni medicinski tim i ja, da se mogu na teren vratiti kroz tri mjeseca, ali eto. Oporavak povrede nije išao u toku u kojem je trebao, te sam s toga odlučio reći kraj igračkog karijeri. To je u ovom trenutku najbolje i za klub i za mene. Svjestan sam da jednom mora doći kraj. Ne želim da se vučem po terenu i dobijam zvižduke od navijača. To mi nije cilj. Hvala svima onima koji su doprinijeli mojoj karijeri. Prije svega Borcu naravno, koji mi je još kao klincu omogućio da ostvarim dječačke snove, hvala mojim saigračima, navijačima, novinarima, porodici. Uvijek ću se sjećati 1997. godine i prvih priprema s Borcem. Ostavio sam nešto iza sebe, neki trag. Kada sve saberem i oduzmem, zadovoljan sam svim što sam napravio. Fudbalu sam dao najljepše godine, a on mi je vratio mnogo više. Dao mi je momente i uspjehe. Ostvario sam san, igrao za Borac i evropske klubove, kao i za reprezentaciju", rekao je Darko Maletić.

Od iskusnog fudbalera, oprostio se i direktor kluba, kojem je kako kaže bila čast poznavati osobu kao što je Darko. Iako se oprostio od fudbala, i dalje nije od Borca. Dobio je drugu ponudu.

"Veliko mi je zadovoljstvo sjediti s Darkom. To je veliki čovjek. Sjećam se kada je došao prvi put na stadion. Ja sam ga vodio u jednom dijelu karijere. Prepoznali smo sa njegovih 16 godina veliki potencijal. Mogu reći da je napravio veliku karijeru, pogotovo na našim prostorima. Igrao je za Borac, što je želja svakog klinca iz Banja Luke. Veliki uspjeh je napravio u Partizanu gdje je igrao Ligu prvaka i osvojio duplu krunu. Drago nam je što je Borac imao ovakvog čovjeka i fudbalera. Ostavio je dubok trag na Gradskom stadionu. Ovo su teški trenuci za njega. Međutim, mi kao klub ćemo izaći u susret, već smo obavili razgovor gdje je on izrazio želju da ostane u klubu. Ovdje mu je mjesto", ističe direktor FK Borac, Stojan Malbašić.


U igračkoj karijeri, Maletić je četiri puta nosio dres Borca, zatim je igrao za Partizan, Velež, Zenit, Celje, Publikum, Vaslui, Aktobe, Irtrysh, Rapid i Shinnik.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi