Maletić: Neće biti lako, ali moramo pobijediti

Stoper Čelika uoči Gradine

Maletić: Neće biti lako, ali moramo pobijediti

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu dočekuju otpisanu Gradinu koja u posljednje vrijeme igra dobro, a u prošlom kolu je ostvarila prvu pobjedu nad ekipom Radnika što ih je dodatno motivisalo i podiglo pred naredno gostovanje. Zeničani dva kola prije kraja imaju solidne izglede za treće mjesto i plasman u pretkolo Eurolige, ali moraju pobijediti obje utakmice i osluškivati druge rezultate.

Crno-crveni će u subotu od prve minute krenuti ka golu gostiju iz Srebrenika, kako bi što prije riješili pitanje pobjednika, ali to neće biti nimalo lagan zadatak što je za SportSport.ba istakao i povratnik u ekipu nakon povrede stoper Stefan Maletić.

"Nemamo puno kalkulacija kada je naredna utakmica u pitanju, gosti su otpisani već davno i igraju rasterećeno što se vidi na posljednjim rezultatima i igri ekipe iz Srebrenika. Gradina će na Bilinom polju siguran sam igrati iznad svojih mogućnosti da pokažu da imaju kvalitet da se nose i sa ekipama iz vrha Premijer lige. Naša obaveza je da svakog protivnika respektujemo, sigurno da neće biti lako, ali igramo pred domaćom publikom i jednostavno moramo pobjediti. Ne sumnjam u podršku Robijaša, iako je protivnik neatraktivan", nada se stoper Zeničana.

Nakon mjesec dana pauze zbog povrede ponovo će istrčati u početnoj postavi

"Nakon povrede na početku proljetnog dijela prvenstva, nadao sam se da ću se oporaviti za finiš sezone i evo nakon više od mjesec dana ponovo sam sa ekipom i na usluzi da pomognem na bilo koji način. Moram pohvaliti moje kolege Jusića i Horića koji su sjajno odradili zadatak dok sam bio povrijeđen i to se svakako najbolje vidi na našim igrama i rezultatima u drugom dijelu prvenstva", pohvalio je saigraće 26-godišnji Maletić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako stvari stoje posljednje kolo će odlučivati o trećem putniku u Evropu

"Dobro je što smo pokazali u drugom dijelu sezone da je nezasluženo ova ekipa osporavana u prvom dijelu prvenstva. Mi smo imali puno pehova i nesreće da primamo golove u zadnjim minutama, ali evo na proljeće nam se sve vratilo i po svemu sudeći utakmica protiv Olimpica na Otoci odlučit će o trećem mjestu. Mi ćemo uz pomoć naših navijača koji će sigurno ispuniti stadion pokušati pobjedom preskočiti Olimpic i obradovati sve ljude iz Zenice koji su jednostavno "ludi" za ovim klubom i dugo su u iščekivanju nekog boljeg rezultata Čelika u Premijer ligi", završio je razgovor za naš portal stub odbrane Zeničana

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.