Maletić započeo trenersku karijeru
FOTO: EPA

Želi učiti i napredovati

Maletić započeo trenersku karijeru

Bivši bh. reprezentativac Darko Maletić postao je pomoćni trener u FK Karanovac.

Nakon što je krajem 2016. godine stavio tačku na svoju fudbalsku karijeru, Maletić (36) je odlučio uploviti u trenerske vode i prvi angažman će imati u niželigašu Karanovcu koji se takmiči u Drugoj ligi RS.

Maletić je na poziv prijatelja iz Karanovca odlučio da pomogne Ranku Stanareviću u borbi za drugoligaški Zapad ovog proljeća. 

"Ranije sam rekao da je fudbal moj život i ostao sam u njemu. U narednom periodu ću raditi u Karanovcu, a meni kao mladom treneru je želja da učim i napredujem", kazao je Maletić. 

Iza sebe Maletić ima bogatu igračku karijeru. Nosio je dresove Borca, Rapida, Zenita, Shinnika, Vasluija, Partizana, Aktobea, Irtysha... Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je odigrao 18 utakmica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi