Malić: Nadam se da ću uskoro biti onaj stari

Nakon povratka na teren

Malić: Nadam se da ću uskoro biti onaj stari

Nedeljko Malić fudbalsku karijeru je započeo u banjalučkom BSK-u, da bi 2006. godine kao 17-godišnjak prešao u redove Mattersburga.

Gotovo jedanaest godina član je ovog austrijskog prvoligaša, a sjajnim igrama, fer i sportskim ponašanjem na terenu i izvan njega pridobio je simpatije uprave kluba, ali i navijača.

U ovoj sezoni stameni štoper imao je problema sa povredom aduktora, a njegovo odsustvo sa terena se itekako odrazilo na rezultate u šampionatu.

"Tokom ljetnjeg prelaznog roka ostali smo bez nekoliko bitnih igrača, a pratile su nas i povrede. Jednostavno iz godine u godinu odlaze nam dokazani i provjereni igrači, dok sa druge strane u tim dolaze momci iz omladinskog pogona, koji tek stiču iskustvo igranja u veoma zahtjevnoj ligi. Nalazimo se u rezultatskoj krizi, trenutno smo posljednjeplasirani sa samo 10 bodova nakon 16 odigranih kola", rekao je Malić za SportSport.ba.

"Takođe, ove sezone imao sam peh sa povredom. Zbog napuknuća aduktora pauzirao sam dva i po mjeseca. Vratio sam se na teren prije nekoliko dana i zabilježio nastup u prvenstvu protiv Altacha. I dalje osjećam posljedice povrede, ali se nadam da ću uskoro biti onaj stari. Žao mi je što smo na kraju poraženi sa 2:1 jer smo imali igru i čak smo mogli doći do sva tri boda. Nismo iskoristili svoje šanse, pa smo surovo kažnjeni u nadoknadi vremena", dodao je on.

Mattersburg u naredna tri dana očekuju dva jako teška meča. U srijedu će snage odmjeriti sa Rapidom iz Beča, koji ove sezone učestvuje u Ligi Evrope i u čijim redovima nastupa još jedan Banjalučanin, Srđan Grahovac, a potom će za vikend gostovati ekipi Rieda.

"Svjesni smo da nam neće biti lako i da ćemo morati dobro zapeti kako bi ostali u Tipico Bundesligi. Ispred nas je težak period, međutim, moramo pokazati karakter i dati svoj maksimum kako bi se izvukli iz rezultatske krize. Danas igramo protiv jako kvalitetne ekipe Rapida, koja u posljednje vrijeme ne pruža partije na svom nivou. U lošoj su formi, ali su isto tako silno motivisani. Mi smo dobro trenirali i spremni smo za veliku borbu protiv favorizovanog protivnika", zaključio je Malić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi