Malkočević: Hvala navijačima koji su bili uz nas

Selektor kadetske reprezentacije

Malkočević: Hvala navijačima koji su bili uz nas

E. Škorić

Sakib Malkočević, selektor kadetske bh. nogometne reprezentacije, zadovoljan je plasmanom u elitni krug kvalifikacija za EP.

Naši kadeti su na turniru u Belgiji uspjeli da se domognu drugog mjesta i igrat će elitni krug kvalifikacija, s nadom da će na kraju izboriti EP. Podsjećamo, pobjeda nad Švicarskom, te remi protiv Azerbejdžana, koje smo dobili na penale, omogućio nam je ponovno igranje elitnog dijela kvalifikacija.

“Poslije prošlogodišnjeg plasmana u elitni krug, kada nas je i bod dijelio do Evropskog prvenstva, ove godine bio je imperativ da se plasiramo u elitni krug. Bila je jako teška grupa i dosta izjednačena, što je pokazala i tabela na kraju”, kazao je Malkočević na početku razgovora za SportSport.ba, nastavivši:

“Dobro smo otvorili turnir, kvalitetno odigravši protiv Švicarske i po mnogima smo iznenadili. Vjerovao sam u ove momke. Igrali smo još i bolje protiv Belgije nego protiv Švicarske, ali smo na kraju teško poraženi. Srećom, uspjeli smo na penale savladati nimalo lagane Azerbejdžance”.

Malkočević kaže da nije bilo lagano pratiti seriju izvođenja penala… “Bilo je teško pratiti dešavanja. Bili smo u zaostatku nakon druge serije, no momci su pokazali karakter”.

Naša reprezentacija će ponovo igrati elitni krug kvalifikacija, no ovaj put bi možda mogla i da izbori plasman na EP?

“Treba nam više kvalitetnih utakmica. Dosta toga ovisi o našim omladinskim ligama i klubovima. Ako se ne radi kvalitetno, a znamo kako se kod nas inače radi, onda možemo imati problema. To se sinoć osjetilo. Azerbejdžanci su bili superiorniji od nas, a to ne bi trebalo da bude tako”, ističe Malkočević, koji se zahvalio vjernim navijačima.

“Naše utakmice pratili su ljudi koji rade u Belgiji i naši vjerni navijači, BH Fanaticosi. Imali smo više navijača nego Belgija, koja je bila domaćin turnira. Hvala ljudima za podršku”.

Malkočević je u tehničkom mandatu i ne zna hoće li ostati selektor kadeta, ali ističe da će poštovati odluku Izvršnog odbora, ma kakva god ona bila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.